Sakarya Karasuda, evinde köpeğe şiddet uygulayan bu şahıs yargılansın ve köpek kurtarılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

BİLGİ ve GEREĞİ İÇİN: Karasu kaymakamlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Sakarya Valilik Yüksek Makamı, Orman Su İşleri Bölge ve İl Müdürlükleri, STK'lar

Sakarya'nın karasu ilçesine bağlı Aziziye mahallesi 346/1 sokak 5/7 nolu konutun balkonunda olumsuz şartlarda yaşamaya zorlanarak esir tutulan ve bütün gün şiddet uygulanan bir köpek var. Olumsuz şartlarda tutulan köpeğin yaşam alanı Ek 1'de sahibinin şiddet uyguladığı olaya ilişkin video kayıtları Ek 2 ve Ek 3'de tarafınıza sunulmuştur. Apartman sakinleri tarafından, hayvana işkence eden bu şahsın silah ile balkondan ateş açtığıda gözlemlenmiş fakat apartman sakinlerinin "başımıza bela olur" korkusu sebebi ile bu güne kadar herhangi bir şikayette bulunmamıştır. Toplum için tehlike arz eden ve hayvana işkence uygulayan bu şahıs emniyet ve diğer ilgili tüm kurumlarca da önemle değerlendirilmelidir.

Bu bağlamda aşağıdaki hususlar için ilgili yasalar çerçevesinde ilgili kurumlar nezdinde ilgili şahıs için

1.Soruşturma açılmasını ve konuya ilişkin idari işlem başlatılmasını,

2. Köpeğe uygulanan kötü muamele açısından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince soruşturma açılmasına ve gerekli cezanın verilmesini,

3. Şiddet uygulanan köpeğe el konulmasını ve hayvana şiddet uygulayan kişinin hayvan sahiplenmesinin engellenmesini,

4. Ayrıca bu kişinin "toplum için de potansiyel tehlike olma sebebi nedeniyle akıl sağlığının tespiti açısından müşahede altına alınması için akıl hastanesine sevklerinin Valilik yetkisinde olması sebebiyle bu kurumlarca sağlanmasını talep ediyoruz.

Konu ile ilgili olarak yapılacak ve sonrasında yapılmış çalışmalara ilişkin, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası ve 3071 sayılı Dilekçe Kullanma Hakkı yasası gereği tarafımıza bilgi verilmesini yüksek makamlarınızdan saygılarımızla arz ve talep ederiz.