Hayvan Koruma ve Yaşatma Bakanlığı KURULSUN .

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Değerli hayvansever ve her hangi bir canlının yaşam hakkına saygı duyan arkadaşlar,
Öncelikle daha önce açmış olduğumuz kampanyamıza gösterilen duyarlılık ve ilgi kısa sürede gündem oluşturmuş ve nedenini bilmediğimiz bir şekilde kampanya kapatılmıştır.
Burada bizlere düşen haklı ve vicdani sorumluluğumuzu bir kez daha dile getirmek ve takipçisi olacağımızı göstermektedir.
Öncelikle şunları bilelim;
1-Türkiye'de hayvan hakları diye birşey yoktur.Çünkü hayvan yasalara göre bir can değil eşya olarak görülmektedir. Bu da sadece evcil ve sahipli olanlar için yani sokaktakı sahipsiz canlar hiç birşey ifade etmemektedir.
2- Yasalar her ne kadar hayvan dostlarımızın yaşam alanlarını bulundukları ortam olarak göstersede , bu yasa sürekli olarak gerek hayvanları sevmeyen (korkan) topluluklar veya kurumlar tarafından ihlal edilmekte ve yaşam koşullarını karşılamayan ortamlarda ölüme terk edilmektedir.
3- Hayvanlar üzerinde yapılan işkence , tecavüz ve kötü muamele suç değil , sadece kabahat olarak görülmekedir. Cezalar ise caydırıcı ve korumaya değil sadece devlet kasasına gelir niteliğindedir.
4- Yıllardır hayvan severlerin ve stk'ların düzenlenmesini istediği yasa bir türlü onaylanmıştır. Tek nedeni ise siyasetin hakim olduğu bir ortamda getirisinin olmamasıdır.
5-Hayvan refahı için yapılan taleplere karşılık alınmamaktadır. Çünkü ne yazık ki söz konusu mesaininde bir getirisi olmadığından boşa geçen vakit kaybı görülmektedir.
6- Belediyeler bünyesinde bulunan rehabilitasyon merkezleri ve barınaklarIn kanunlar çerçevesinde sorumlulukları belirtilmiş fakat denetim kolları yoktur. Bu yüzden bir çok ihlal sorumlu personel tarafından yapılmaktadır.
A: Boşta görev bekleyen binlerce veteriner olmasına rağmen hekimler yetersizdir.
B: Toplama işlemi veteriner hekim kontrolünde yapılmalı ve uyuşturucu tabanca yalnızca veteriner tarafından kullanılmalıdır fakat durum farklıdır.
C: Kısırlaştırma ve sağlık dışında hayvanların yerleri değiştirilemez fakat Küpeli hayvanlar dahil toplanmaktadır.
D: Barındırma süresince hayvanlar maaşlı işçiler değil ,eğitimli personel tarafından bakılmalıdır.Fakat durum bundan farklı olduğundan sağlıklı giren bir çok hayvan hastalanmaktadır.

E: Söz konusu bir canlının yaşamı olduğundan resmi tatil ve bayram günlerinin hekimsiz ve kapalı kapılar ardında geçmesi kabul edilemez.
F: Bulundukları ortamlar bekleyiş nedeni ve süresine göre hayvanların etolojik yapılarına ve ihtiyaçlarına uygun olmalıdır. Fakat sadece kalebodur veya beton kafeslere mahkum edilmiştir.

Bütün belirttiklerim ve üstü örtülü bir çok ihlali de göz önünde bulunduracak olursak mevcut sistemin yanlış ve yetersiz olduğu bir gerçektir.
Bunlara ilave olarak sokak hayvanlarının korunması ve refahı ile ilgili orman ve su işleri Bakanlığına bağlı gönüllülerin hiç bir yetkisi ve sıfatı olmadığınıda belirtmek durumundayım. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti içerisindeki her vatandaş hayvan koruma gönüllüleri ile aynı haklara sahiptir.
Değerli dostlar, işin özeti şudur ki hayvanları koruma ve hayvanlardan kaynaklanan sorunların sorumlulugu tamamen alakasız kuruluşlara ek görev olarak verilmiştir ve bu konuda yetersiz kalınmaktadır. Buna ilave olarakta çok seslilikten dolayı halkın sistemin işleyişine karışmaması istenmektedir.
Bir çok hayvan koruma kolları ve STK 'lar var. Fakat bunlarında çoğu ya bu konudan fayda çıkarmanın peşinde koşmakta , ya şuursuzca görevlilere yüklemekte yada pasif kalmaktadır.
İşte bu yüzden şimdi tüm hayvan seven veya allah(c.c)'ın yarattığı tüm canlılara saygı gösteren herkesin bu kampanyayı bir imza ile desteklemesini ve bulunduğu sosyal paylaşım ağlarında paylaşmasını rica ediyorum. Unutmayın her bir imza bir adım , her bir paylaşım ise yeni adımlara açılan yoldur.

Değerli dostlar kampanyanın amacı tamamiyle hayvan dostlarımızın refahı için hayvan koruma görevinin orman ve su işleri Bakanlığının görev listesinden alınması , bu konuda eğitimli ve daha iyi şartlarda yaşamlarını saglayacakları projeler üreten bir bakanlık kurulması içindir. Bu kampanyaya vereceğiniz her dijital imza ile bunu kabul ettiğinizi ve desteklediğinizi belirtmiş olacaksınız.

Kampanya Amacı :
T.C. Hayvan koruma ve Yaşatma Bakanlığı kurulsun.

Bugün levent imzanı bekliyor!

levent akçay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayvan Koruma ve Yaşatma Bakanlığı KURULSUN .». levent ve imza atan diğer 592 kişiye katıl.