Doğrulanmış başarı

Çelik Gülersoy İstanbul Kitaplığı Yok Oluyor

Bu kampanya 4.962 destekçi ile değişim yarattı!

Çelik Gülersoy'un Mirası, İstanbul Kitaplığı rant kurbanı olmasın!

Çelik Gülersoy Vakfı, İstanbul Kitaplığı 25 yıldır hizmet verdiği binadan çıkarılıyor. Bizzat yönetim kurulu üyeleri Uğur İbrahimhakkıoğlu (eski Yargıtay sekreteri) ve Arhan Apak (Saint Joseph okulları vakıf yöneticisi) Kütüphanenin yapısının otel yada restoran olarak kullanılmak üzere kiralanması kararını vermişler. Üçüncü yönetim kurulu üyesi Deniz Yalav ise bu karara katılmamış. Kitapların nereye götürüleceği ise bilinmiyor. Dedikodular Saint Joseph okullarının bir birimine taşınması yönünde. Kütüphaneyi kullanan ya da değişik dönemlerde kullanmış olan tüm bilim insanlarını ve kentini korumak isteyen duyarlı çevreleri bu işlemin durdurulması için çaba harcamaya davet ediyoruz.

1990 yılında açılan kütüphane, nadir baskı kitaplardan 2015 yılında basılmış kitaplara kadar, tamamen ya da kısmen İstanbul ile ilgili yaklaşık 14.000 kitap, sayısız makale, kentin birçok semti ve eski eserleri ile ilgili binlerce fotoğraf ile 25 senedir hizmet veriyor. İstanbul Dünya Miras Alanında olan yapı Ayasofya’nın arkasında Soğukçeşme Sokağında bulunuyor. Sokaktaki evler TURİNG Otomobil Kurumu tarafından restore edilip otel haline getirilmiş ancak iki Osmanlı evi Çelik Gülersoy tarafından bir kütüphane olarak düzenlenmesi amacıyla bu vakfa hediye edilmiş.

Sonuç: Bir İstanbul mirası, bir kent simgesi olan bu değerli kitaplığın yerinde kalmasını ve hizmetine devam etmesini istiyoruz!

Hayri Fehmi Yılmaz ve Deniz Yalav

Gelişmeleri Facebook'tan takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/celikgulersoyvakfiistanbulkitapligi

Bugün Zekeriya imzanı bekliyor!

Zekeriya Sen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Hayri Fehmi Yılmaz: Çelik Gülersoy İstanbul Kitaplığı Yok Oluyor». Zekeriya ve imza atan diğer 4.961 kişiye katıl.