Haksız kazanca DUR de! Uber'e HAYIR! #resmitaksi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Son dönemde sık sık gündeme gelen sarı taksi ve Uber sorunu, taksicilik faliyeti gösteren her kesimi olumsuz etkilemiş ve taksicilerin yaşadığı sorunlar gözardı edilerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır.Uzun yıllardır piyasadan pay almaya çalışan resmi olmayan, vergi vermeyerek taksicilik faliyeti gösteren firmalar ve korsan taksicilik yapan araçlar için olan mücadelemiz,UBER ile farklı bir boyuta taşınmıştır.

Amerika menşeli firma UBER, Türkiye'de taksicilik faliyetine izni olmayan bir kuruluştur.Türkiye Cumhuriyeti'ne vergi vermeyen,yalnızca turizimcilik faliyetlerine taşımacılık yapmaya hakları olan belgelerle illegal taksicilik yapan ve dolayısıyla fiş kesemeyen, usulsüz ve haksız kazanç sağlayan bir yapıya sahiptir. UBER şöförleri,bu doğrultuda müşteri potansiyelini kendi lehine çevirmeye çalışmaktadır.Taksi sahipleri ise verilen vergiler,kesintiler,mazotun pahalılığı ve taksi olmasından dolayı araç sigortalarını dahi fahiş fiyatlarla yaptırıyor  olması, gelir-gider dengesini ortaya koymaktadır.

Sosyal medyada ve basında lansa edilen,taksicilerin var olan düzende müşteri seçtiği,araplara öncelik tanıdığı,kısa mesafeye yolcu almadıkları,gerekenden fazla zam alarak yüksek kazanç sağladıkları,dolandırıcılık ve bir takım benzer usulsüzlüklerin olduğu yönünde ki söylemler,asıl sorunun üzerinde durulmadığını gösteriyor.Bu sorunlar var olduğu gibi düzelmesi yönünde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile beraber duyarlı olan her taksici,denetimlerin artmasını ve ceza yaptırımlarının olmasını bekliyor.Kaldıki bu sorunların içimizden temizlemek için özen gösterdiğimiz bazı şöförler tarafından yaşanmasına rağmen,tüm taksiciler aynı duruma sebebiyet vermekle suçlanmaktadır.

Haklarımızı yedirmemek için mücadelemizin devam edeceğini kamuoyunun bilgisine sunarım.

Adaletli taşımacılık için resmi ve vergi veren taksicilerin yanında olmanızı diliyoruz.

Bugün Bilgin imzanı bekliyor!

Bilgin Çevik bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Haksız kazanca DUR de! Uber'e HAYIR! #resmitaksi». Bilgin ve imza atan diğer 680 kişiye katıl.