Futur drugi - Ostanimo u budućnosti zajedno!

0 have signed. Let’s get to 1,000!


Drage futurašice i futuraši, dragi drugovi, prijatelji i susjedi, dragi umjetnici,

plesna zajednica okupljena oko Futura drugog treba vašu pomoć!

Zajedničkim boravkom u jednom od prostora u Ilici koji su nekad služili malim gradskim obrtnicima, radničkim pogonima i javnim društvima, nastavili smo problematizirati infrastrukturne uvjete za suvremenu plesnu umjetnost u Zagrebu, ali i zagovarati društveno odgovornije upravljanje javnim i zajedničkim dobrima u gradu.

Privremeno naseljeni prostor, s ciljem dugoročnijeg korištenja, bio je otvoren plesnoj zajednici, stanarima kvarta i široj zainteresiranoj javnosti kao dnevni boravak za zajedničko stvaranje, druženje i rad.

Prostor su u posljednja tri tjedna programirali i održavali članovi zajednice po principu samoorganizacije, uz podršku strukovnih udruga UPUH i UPPU 'PULS' te plesnog festivala Platforma.HR.

Susretali smo se i osnaživali na radionicama plesnih i vokalnih tehnika, izvedbama, koncertima, razgovorima, druženjima, a prostor je služio i za probe, sastanke i rad preko dana te kao informativni centar za zainteresiranu publiku i plesna čitaonica. Organizirali smo preko 60 programa u kojima je sudjelovalo preko petsto ljudi.

U želji da nastavimo stvarati drugačiju budućnost – onu koja se u Futuru drugom ostvaruje dobrodošlicom – trebamo vašu pomoć!

S obzirom da je prostor Futura drugog, na adresi Ilici 69, formalno u vlasništvu države, odlučili smo krenuti s prikupljanjem potpisa podrške zajednici okupljenoj oko Futura drugog i ideje trajnijeg ostanka u njemu.

Zahtjev za produženim ostankom u prostoru Ilice 69, uz potpise podrške, planiramo predati Ministarstvu državne imovine.

Ostanimo u budućnosti zajedno!

Vaš Futur drugi

< Potpiši i pošalji dalje! >