Kampanya Kapatıldı

Doğum fotoğrafçılarını aileler kendileri seçsin istiyoruz

Bu kampanya 1.777 destekçiye ulaştı

Son dönemlerde çeşitli sebeplerden dolayı hastanelerin kendi bünyelerinde çalıştırdığı fotoğraf ekiplerine karşı bir duruştur.

Aileler bu dayatmadan, fotoğrafçılar haksız rekabetten dolayı mağdur olmuştur.

Fotoğraf bir sanat/estetik işidir ve bu hizmeti alacak olan kişinin bu hizmeti kime yaptıracağına kendi karar vermelidir.

Bizim karşı olduğumuz şey bu ekiplerin hastane ekibi olup orada çekim yapması değil elbette, hastanelerin ameliyathane veya doğumhane bölümüne kendi ekibi dışında başka bir fotoğrafçı almaması kısmına karşıyız.

Bu durumda aileler o ekibin estetik bakış açısını, pahasını kabul etmek “zorunda” kalıyorlar, ki bu, en özel günleri için hiç tercih etmeyecekleri bir durumdur.

Bir hastanenin anlaşmalı doğum fotoğrafçısı olmak demek çok ağır bir iş yükü olması anlamına gelir. Zamanı belli olmayan ve aynı güne, saate denk gelebilecek çekimler çok ve eş zamanlı çalışma şartları gerektirir. Çoğunlukla çok profesyonel olmayan bu ekiplerin her çekime yetişmesi de zorlaşır. Biz sırf bu sebeplerden dolayı, kendi fotoğrafçısını seçebilmek için hastanesini değiştiren aileler tanıyoruz.

Hastanelerde amatör kişiler tarafından yaşatılan olumsuzluklar için farklı çözümler üretilmeli, kişilerin seçme hakkına karışılmamalı, şart koşulmamalıdır. Ailelerin hastane ya da doktor seçme olanağı olduğu gibi fotoğrafçılarını da seçme olanağı olmalıdır.

Önerilerimiz:

Ameliyathane/Doğumhane kısmına “hiçbir” fotoğrafçı alınmayabilir.

Profesyonel olan fotoğrafçılara kart verilebilir. (Profesyonelliği kanıtlayabilmek için vergi levhası, kartvizit, web sitesi gibi kıstaslar aranabilir.)

Fikirlerinizle, imzalarınızla bize destek olmanızı bekliyoruz.

Web Sitesi: www.fotografcimadokunma.com
www.facebook.com/fotografcimadokunma
Twitter: www.twitter.com/sanatimadokunma

Bugün Doğum imzanı bekliyor!

Doğum Fotoğrafçıları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Fotoğrafçılarla Anlaşmalı Özel Hastaneler: Doğum fotoğrafçılarını aileler kendileri seçsin istiyoruz». Doğum ve imza atan diğer 1.776 kişiye katıl.