Petition Closed
Petitioning Fatih Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Demir @Fatih_Bld @Mustafa___Demir

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi olarak Fatih ilçesinde Fatih Belediyesi bünyesinde bir çocuk kütüphanesinin açılmasını talep etmekteyiz.  Sayın Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den Fatih ilçesinde interaktif ve aktif bir öğrenme merkezi olacak bir çocuk kütüphanesi kurulmasını talep ediyoruz.

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi nedir ve kimlerden oluşur?

Türkiye’nin her yerinden çocuğa kütüphane alışkanlığını kazandırmak; kitap ve okuma sevgisi aşılamak isteyen; özellikle hava şartlarının çocuklara uygun olmadığı zamanlarda kütüphaneleri aktif kullanarak çocukların eğlenerek öğrendiği, ailelerin birbirleriyle sosyalleşerek uyumlu toplumsal bağlar oluşturacağı kütüphanelerin yerelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle biraraya gelen aileler topluluğuyuz.

Amacımız Türkiye’nin her yerinde, yerel belediyeler ve de; Kültür, Aile ve Eğitim Bakanlıkları bünyesinde 0-6 ve 6-12 yaş gruplarına hitap edecek şekilde düzenlenmiş çocuk kütüphanelerinin oluşturulması.

Gelişmiş ülkelerde kadınlar hamileliklerinin sonlarına doğru ‘aile merkezi’, ‘toplum merkezi’ ya da ‘oyun merkezi’ adları verilen; içlerinde kütüphane, oyun yeri, çocuklar için mini sahnesi olan mekanlara gidiyorlar; muhitlerindeki diğer aileler ve çocuklarla tanışıp; bir çocuğun hayatlarının merkezine girmesiyle meydana gelen değişimi yardımlaşma ve birbirine destek olma yoluyla kolayca göğüslüyorlar.

Maalesef, Türkiye’de aileler çocuklarıyla birlikte apartman dairelerine sıkışmış durumdalar, asosyal olarak yetişiyorlar ve psikolojik açıdan zorlu dönemler geçiriyorlar. Hava şartlarının olumsuz olduğu aylardaysa da parklara bile gidilemediği için bir nevi ev hapsi yaşıyorlar. Halbuki çocuklarla yaşam, ne aile ne de çocuk açısından yıpratıcı olmalı; aksine hayata paylaşarak ve sosyalleşerek güzellikler katmalı.

Çoğunluğu genç nüfustan oluşan ülkemizin yarınlarının gelişimine büyük katkı sağlayacak ve okul öncesi eğitimdeki büyük bir boşluğu dolduracak bu projeye destek vereceğinize olan inancımız tam.  Bu vesileyle sizden imzanızı atarak Fatih  ilçesinde bahsettiğimiz özelliklerde bir çocuk kütüphanesinin açılması talebini Fatih Belediyesi'ne iletmenizi rica ediyoruz.

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi

www.kitapokuyancocuklar.org

www.facebook.com/KitapOkuyanCocuklar

bilgi@kitapokuyancocuklar.org

This petition was delivered to:
  • Fatih Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Demir @Fatih_Bld @Mustafa___Demir

Kitap Okuyan Çocuklar started this petition with a single signature, and now has 144 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Today: Kitap Okuyan Çocuklar is counting on you

Kitap Okuyan Çocuklar needs your help with “Fatih Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Demir @Fatih_Bld @Mustafa___Demir: Fatih'te aktif ve interaktif bir öğrenme merkezi olacak bir çocuk kütüphanesinin açılmasını istiyoruz!”. Join Kitap Okuyan Çocuklar and 143 supporters today.