Eurowizja : Petycja do TVP o dopuszczenie Clodie & USoE do finału eliminacji

0 have signed. Let’s get to 1,000!

Doceniając niewątpliwie dobre intencje i zaangażowanie Telewizji Polskiej w zapewnienie jak najwyższego poziomu Krajowych Eliminacji, jak również nie kwestionując kompetencji i profesjonalizmu Komisji Konkursowej, pragniemy jednak oznajmić, iż ze smutkiem przyjęliśmy wiadomość o nie zakwalifikowaniu się do finałowej stawki dwojga artystów, których bardzo pragnęliśmy zobaczyć w finale Krajowych Eliminacji.

Społeczność polskich i zagranicznych sympatyków Eurowizji, głosując w plebiscytach, wyrażając opinie na forach internetowych oraz komentując zgłoszone utwory w serwisach społecznościowych,  wyłoniła dwoje faworytów spośród dziesiątek opublikowanych propozycji. Okazali się nimi artyści z następującymi utworami:

Clodie (Klaudia Trzepizur) - "Go!"

United States of Emotion (Marcin Kuczewski, Patryk Kownacki) - "Reborn"

Obie propozycje wzbudziły ogromny entuzjazm i zdobyły niezliczoną ilość przychylnych opinii wśród polskich, jak również zagranicznych fanów Eurowizji. Mieliśmy ogromną nadzieję, że obie piosenki znajdą się na liście utworów wybranych do finału Krajowych Eliminacji. Dlatego ze smutkiem przyjęliśmy wiadomość, że obie propozycje, uznane przez nas za godne awansu do finału, nie odnalazły się jednak na liście wyselekcjonowanych utworów.

Pragniemy zwrócić się ze skromną i uprzejmą prośbą o rozważenie dopuszczenia artystów Clodie oraz United States of Emotion do udziału w finale Krajowych Eliminacji do Konkursu Piosenki Eurowizji 2018. Jesteśmy przekonani, że obie propozycje zasługują na szansę zawalczenia o możliwość reprezentowania naszego kraju na Eurowizji, jak również, że ich obecność w finale Krajowych Eliminacji niewątpliwie je uświetni i dodatkowo podniesie ich poziom. Mamy ogromną nadzieję, że nasza serdeczna prośba znajdzie zrozumienie i przychylność z Państwa strony.

Niezależnie od Państwa decyzji, pragniemy wyrazić głęboką wdzięczność zarówno dla Telewizji Polskiej, jak i Komisji Konkursowej, za całkoształt pracy i zaangażowania, których owoce możemy obserwować co roku, w postaci coraz wyższego poziomu konkursu "Krajowe Eliminacje" i coraz godniejszego reprezentowania Polski na scenie prestiżowego Konkursu Piosenki Eurowizji.

Z wyrazami najgłębszego szacunku,

Widzowie Telewizji Polskiej oraz fani Konkursu

Today: Aleksander is counting on you

Aleksander Średnicki needs your help with “Eurowizja : Petycja do TVP o dopuszczenie Clodie & USoE do finalu eliminacji”. Join Aleksander and 602 supporters today.