UZAY VE DÜNYA'DAKİ İNSANLARIN KEMİK MİNERALİZASYONUNDA AZALMA,KEMİK ERİMESİNİ ENGELLEME

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Yerin çekim alanı olmadığında kemikler bozulmaya ve kaslar büzülmeye başlar. Uzayda da yer çekimi Dünyadakinden daha az olduğu için aynı etkiler astronotlar üzerinde de gerçekleşiyor. Kemikler ve kaslar da kalsiyum ile beslenir, kalsiyum vücutta üretilemez ve sadece besinler tarafından alınabilir. Astronotlar kalsiyum ihtiyaçlarını yalnız yemeklerden karşılamaktadırlar. Buna rağmen, uzayda bulundukları süreçte ve Dünyaya döndüklerinde kemikte kalsiyum kaybı meydana gelir, kemik yoğunluğunda azalma ve buna bağlı olarak yürüme sorunları meydana gelir.

Uzayda astronotların aldığı bütün besin takviyeleri, vitamin ve mineral takviyeleri hepsi ilaç formunda.  Bu yüzden biz de yapacağımız ek gıdanın ilaç formunda olmasını istemedik. İçerisinde yeterli miktarda kalsiyum olan bir ek gıda düşündük. Kalsiyumun emilimi için D vitamini bulundurması gerektiğini öğrendik. O zaman yapacağımız ek gıda hem kalsiyum hem de D vitamini içermeli ve yemesi keyifli bir formda  olmalıydı. Araştırmalarımız sonucunda  yumurta kabuğunda %40 oranında kalsiyum olduğunu öğrendik. Problemimize daha bilindik bir açıdan bakmak istedik ve dünyada kemik erimesi olan kişilerin hastalıklarıyla plan mücadele sürecini araştırdık. Kendilerinin de kalsiyum takviyesi aldıklarını ve yumurta kabuğu hapları kullandıklarını öğrendik. Bu bilgilerle uzman kişiler ile görüştük ve kendileriyle beyin fırtınası yaptık. Toz haline getirdiğimiz yumurta kabuğunun içine magnezyum oranı yüksek olan kaju ve badem de ekleyebileceğimize karar verdik. çikolata içerisinde protein, yağ (D vitamini yağda çözünür bu da çikolata seçmemizin sebeplerinden), potasyum, kalsiyum ,demir olması ve en belirgin özelliklerinden birisi sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etki vererek mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olması fikrimize ışık tuttu. Toz formatına getirdiğimiz yumurta kabuğu, kaju ve bademi, erittiğimiz bitter çikolata(içindeki kakao oranı daha yüksek ve daha sağlıklı) nın içine koymaya karar verdik. Biraz soğumaya başladığında sıvı D vitamini ekleyerek içine magnezyum, kalsiyum ve D vitamini içeren yemesi keyifli bir çikolata yapmaya karar verdik.