FİBROMİYALJİ Hastalarına Bölüm açılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

"Fibromiyalji " hiç duydunuz mu? Ne teşhisi vardır ne tedavisi ne de bu hastalarla ilgilenen bu hastalardan sorumlu bir tıbbi branş-bölüm vardır. Ne bunun ne olduğunu tam anlayan doktorları vardır ne de bunu yaşayan hastaların ve gerekse yakılarının bunun tam olarak ne olduğunu anlayanı. Üstelik bu durum tüm dünya için geçerli.
Tuhaf değil mi? Bunu en sert yaşamış biri olarak yaşadıklarımız-yaşattıkları da tamamen gerçek sıkıntılardır. Bu sıkıntılar neler mi? Çektiklerimiz, tüm vücutta kronik ağrılar, kronik geçmek bilmeyen yorgunluk ve uyku kalitemizin bozukluğuyla karakterize; bilişsel-zihinsel ve ruhsal yapımızda zamanla yıpranmalar yaparak, ilerleyen evresinde bakılacak hallere kadar getirir. İş-evlilik-aile-sosyal-okul tüm hayatımızı alt üst eden bu rahatsızlığın sadece ne çektiğini bilen biz hastalarız. Bu insanlar bu yüzden ya evlenemiyor, ya boşanıyor, ya işe giremiyor, ya işten çıkıyor, ya yaşlılarının bakımına muhtaç kalıyor, eve hapsoluyor vs.. Ciddi bir ızdırap ile sadece hasta değil ailesi de yıpranıyor. Maddi- manevi kayıp yaşıyoruz. Kapı kapı doktor doktor gezdiriliyoruz. Ve el elde el başta sonuçsuz onca çabanın sonunda kalarak doktor hastane kapılarından evlerimize ağlayarak dönüyoruz. Zaman zaman o kadar ağırlaşıyoruz kiii.. İş göremez dönemlerimizde oluyor. Bu dönemler de işten çıkıyoruz.
Bizler gerçek hasta muamelesi görmüyoruz.
35 yıllık çeken-bunu yaşayan, ayrıca FM li annesine de 25 yıl bakmış  ve kişisel çabalarımla sıkıntılarını aşabilmiş biri olarak bu FM SENDROMUNUN kitabını yazdım. Kitabımızın adı "FİBROMİYALJİ ÇEKEN BİLİR" Biz FM lileri oldukça detaylı bilgiler ile bu kitap da anlattım. Bu kitabı özellikle tüm tıp otoritelerinin mutlaka okumasını ve bizi bizlerden öğrenmelerini istiyoruz. Bu kitaptaki bilgiler FM sendromunun bilinmezliğine son verecek. Günümüzde "FM yoktur!" veya "FM naz hastalığıdır" diyen doktorların da çoğaldığını maalesef ki görmeye başladık. Bu dönem de bu bizi anlatan bilgileri tıp camiasına sunmayı özellikle önemli görüyoruz.

Bizim iki isteğimiz var.

*** FM "sendrom" olarak tanımlandığı için bölüm açılamıyormuş.

Tüm dünya tıp otoritelerinin ya FM hastalarına bakacak bir bölüm açmalarını veya özel FM YARDIM-DESTEK MERKEZLERİ oluşturulmasını istiyoruz. Ki hem dr kapılarında yük olmayalım hem de bir merkeze bağlı olarak düzenli kontrollerimizi yaptırabilelim ki kapı kapı gezme çare arama eziyetinden kurtulalım.

*** İş kanunlarında haklarımızın korunmasını; bizler için çalışma ve sosyal haklarda yer verilmesini talep ediyoruz.

Tüm FM liler adına bu yardım çağrımı anlayacağınızı umuyorum.

GÜL BANU AKER
(FM li ve FM araştırmacısı)

Bugün Banu imzanı bekliyor!

Banu Aker bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Doktorlar: FİBROMİYALJİ Hastalarına Bölüm açılsın». Banu ve imza atan diğer 1.165 kişiye katıl.