Pétition fermée

Drogie Rządy europejskie, szanujcie nasze głosowanie!

Cette pétition avait 4 852 signataires

Podczas majowych  wyborów obywatele państw europejskich wybrali swoich  przedstawicieli do Parlamentu Europejskiego. Tym samym mieli oni też pośredni wpływ na wskazanie kandydata na  Przewodniczącego Komisji Europejskiej, gdyż zgodnie z postanowieniami Traktatu lizbońskiego, zostaje on wyłoniony z frakcji politycznej, która uzyskała w wyborach znaczącą przewagę.

Jeśli rząd Polski, faktycznie pragnie demokratycznej Europy, powinien uszanować wolę obywateli i udzielić poparcia takiej osobie.

Jean-Claude Juncker, przywódca frakcji, która wygrała, powinien jako pierwszy uzyskać aprobatę Rady  Europejskiej i  Parlamentu Europejskiego.

Prosimy Was byście postępowali zgodnie z przyjętymi zasadami demokracji! Apelujemy, abyście szanowali nasz głos!

In English

Auf Deutsch

En Français

JEF Europe compte sur vous aujourd'hui

JEF Europe a besoin de votre aide pour sa pétition “Do Głów Państwa i do Rządów Państw członkowskich Unii Europejskiej: Drogie Rządy europejskie, szanujcie nasze głosowanie!”. Rejoignez JEF Europe et 4 851 signataires.