Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 131 destekçiye ulaştı

Kutlu doğum haftası Gülen cemaatinin(Mümtazer Türköne'ninTürkiye Diyanet vakfın'da Yayın Kurulu üyesi olarak görev yapmaya başladığı dönemde) girişimi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek Hz.Muhammedin(s.a.v) doğum tarihinin miladi takvime göre 20 Nisan tarihi olduğu kabul edilerek, bu tarihin de Miladi takvime göre sabitlenerek kutlanmaktadır.Bu uygulama halkta hangisi gerçek tarih diye bir karışıklığa sebeb olmaktadır.Mevlid Kandil'mi Kutlu Doğum mu?Ayrıca yeni bir Protestan İslam oluşturma çabası olarak nitelenen noel kutlamasında ki çam ağacı ile özdeş olarak gülün konduğu ve şatafatlı kutlamalar ile insanları bu hafta içerisinde harcamaya, hediyeler almaya yönlendirmeye çalışan,neoliberal ve kapitalist sisteme hizmet eden, islamın ilkeleriyle ve emirleriyle taban tabana zıt bir kültür şeklinde harcama/alışveriş haftası oluşturma çabası olduğu düşüncesine katılıyoruz.Bizler diğer dini günler gibi Hicri Takvime uyularak 12 Rebıulevvel'de Mevlid Kandil'i olarak kendi gününde idrak edilip,hatta ayın tamamında anma ve bilgilendirme programları düzenlenmesi taraftarıyız.

Sündüs Öztürk

Bugün Sündüs imzanı bekliyor!

Sündüs Öztürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Diyanet İşleri Başkanlığı: EFENDİMİZE PARALEL ''KUTLU DOĞUM''A HAYIR DİYORUZ. Miladi takvime uyarak Kutlu Doğum(kutlama,kutsama)değil,Hicri Takvime uyarak Mevlid Kandil'ini idrak edelim istiyoruz». Sündüs ve imza atan diğer 130 kişiye katıl.