Plastik Pipetler Yasaklansın!

0 have signed. Let’s get to 1,000!
At 1,000 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Simay Yigit started this petition to devlet and

'Tek kullanımlık plastik' dediğimiz plastikler günlük hayatımızın sadece bir kaç dakika bir parçası oluyor. Ancak bu plastikleri 'çöpe' attığımızda göz önünden kalksa da, bu plastikler yüz yıllarca var olmaya devam ediyor, ve denizlerimizi kirletiyor. Balıklar, balinalar, bu plastikler yüzünden ölüyor. Bu plastikler sonradan mikro-plastik haline gelip balıkların midelerine giriyor, dolayısıyla bizlerin midesine de giriyor! Buna dur diyelim! Pipetler kaplumbağaların burunlarına girip onları nefessiz bırakıyor. Hayal edin, empati kurun, kendinizi onların yerine koyun: bir poşet kafanızın etrafında ve boğuluyorsunuz ancak kollarınız bu poşete ulaşmak için yeterince uzun değil. Lütfen tek kullanımlık plastik tüketiminizi azaltın. Türkiye şu an İngiltere'nin yeni plastik çöplüğü haline gelmiş durumda. Sadece 3 ay içerisinde Türkiye İngiltere tarafından 27,034 ton plastik atık almış durumda (Environmental Agency, The Guardian). Ancak biz daha kendimiz bununla ilgili bir şey yapmadan bu duruma nasıl bir dur diyebiliriz? Önce kendi bireysel davranışlarımızı değiştirmeliyiz, sonra denizlerimize sahip çıkmalıyız!

0 have signed. Let’s get to 1,000!