Victoria

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 467 firmas!

Excelentei sale, Ministrul de Externe, d-l Titus Corlatean

Stimate d-le Ministru:

La primul tur al alegerilor prezidentiale, toti romanii am fost martori ai unei absolute dezorganizari si lipse de respect fata de romanii din Diaspora care au dorit sa-si exercite dreptul constitutional la vot, din partea reprezentantilor Ministerului pe care il conduceti. Nici pana astazi nu cunoastem criteriile pe care le-ati aplicat pentru crearea respectivelor sectii de votare, iar acela al numarului majoritar de romani in municipiul respectiv nu l-ati respectat. Nici macar cel al proximitatii zonelor cele mai populate cu romani, pentru ca ati constituit sectiile in asa fel incat cel care doreste sa mearga la vot trebuie sa parcurga zeci de km. Toate acestea cu obiectivul de a descuraja participarea la vot. In plus, comportamentul din partea unor Presedinti ai sectiilor de votare a fost lamentabil, tratandu-i pe romanii care veneau la vot cu dispret si lipsa de educatie. Acelasi aer de superioritate l-au afisat si cu membrii sectiei lor de votare, care si-au facut excelent treaba si au stat pana dimineata in sectie, dar pe care nu au avut bunavointa de ai plati conform legii. Oare legea nu se aplica la fel peste tot, d-le Ministru? De ce ati lasat la latitudinea Presedintilor sectiilor de votare sa-i plateasca 12 euro pe oameni, si nu 36 asa cum prevedea legea, pentru 20 ore de lucru??!! Nu cumva aveati obiectivul ca acestia sa nu se mai prezinte la turul al II-lea al alegerilor, din 16 noiembrie?? De ce nu lasati Diaspora sa voteze d-le Ministru?? De ce ne tratati, pe cei care suntem departe de tara, ca romani de mana a doua, acum cand ne-am castigat statutul de cetateni europeni cu drepturi depline?? Cum ne reprezentati  Dvs. interesele, d-le Ministru, daca nici macar nu ne respectati?? Chiar daca suntem departe de tara, si votul nostru conteaza!!

In turul al-II-lea aveti sansa de repara toate aceste greseli, d-le Ministru. Trebuie sa creati noi sectii de votare in Diaspora. Nu vrem scuze de genul: nu avem buget…noi contribuim de ani de zile cu sute de milioane de euro la bugetul Romaniei. Nu va cerem nici o favoare, DOAR VREM SA VOTAM! Toata Europa e cu ochii pe noi!

In Spania, sigur ati beneficia de colaborarea autoritatilor locale, asa cum este cazul municipiului Torrejón de Ardoz, din Comunitatea Autonoma din Madrid.

Dorim crearea de noi  sectii de votare in urmatoarele municipii, care ar permite ca zeci de mii de romani sa-si exprime votul:

1.      Torrejón de Ardoz

2.      Fuenlabrada

3.      Roquetas del Mar

4.      Las Palmas de Gran Canaria

5.      Cuenca

6.      Tarragona

7.      Girona

8.      Huelva

9.      Granada

10.  Teruel

11.  Alcázar de San Juan

Suplimentarea sectiilor de votare cu cate UNA la Ambasada, la Consulatele Romaniei de la Madrid, Zaragoza, Castellón si Sevilla, in Alcalá de Henares, Coslada, Arganda del Rey si Logroño.

Va rugam sa tineti cont de petitia noastra si sa constituiti aceste sectii de votare in Spania.

Vrem sa continuam sa participam la deciziile importante ale tarii noastre. VREM SA VOTAM SI NOI PRESEDINTELE ROMANIEI!! VA FI PRESEDINTELE TUTUROR ROMANILOR, DECI SI AL NOSTRU, CEI DIN DIASPORA!!

Hoy: Marius cuenta con tu ayuda

Marius Ioan necesita tu ayuda con esta petición «D-l Titus Corlatean: Vrem majorarea numarului sectiilor de votare! Diaspora vrea sa voteze! Romanii din Spania vor sa voteze! E dreptul nostru!». Únete a Marius y 466 personas que ya han firmado.