Doğada ki yaşayan tüm can lar insan lar kadar yasal hakka sahip olmalılar

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

1. Mal kapsamından can kapsamı na alınması böylece işkence tecavüz zehirleme gibi yaşam hakkını elinden alanlara idari para cezası ve hapis cezası getirilmesi

2. Belediye lerin küpeli ve ya küpesiz köpek kedi gibi uyuşturucu iğne ile yakalanıp sonradan insanların ulaşması zor olan besleme yapmayacakları yerlere bırakılması nı önleyecek belediye lere ceza kesebilecek yetkiyi orman ve Su işleri bakanlığı na verilmesini

3. Hayvan lar la ilgili dernekleri sık denetlenmesi ve gelir gider tablosu nu maliye bakanlığı tarafından incelenmesi ni

4. Barınak ların denetiminde hayvan aktivistlerinin de olup orman Su işleri bakanlığı tarafından daha sık denetlenmesi hayvan ların kötü durumda olmaması için önlem alması

5. Gerek petshop lar gerek internet ve sosyal medya üzerinden hayvan satışının yasaklanması ceza ların idari para ve hapis cezası olarak belirlenmesi ve evcil hayvan sahiplenecek kişiler e barınak Lara yönlendirilmesi yasal sözleşme ile sahiplendirilmesi 18 yaşından küçükler e hayvan sahiplendirilmemesi

6. Hayvan koruma polislerinin alt yapısını iç işleri bakanlığı tarafından hazırlanması hayvan lar için adalet bakanlığı tarafından hayvanların haklarını koruma mahkemesi kurulması

7. Anakolu ilköğretim ve üniversite ler de hayvan konulu haftanın bir günü zorunlu ders verilmesi bu önemin anlatımı dersi veteriner hekimler tarafından verilmesi

8. Belediye lerin doğa ile sokaklarda yaşayan hayvanlar için her kapının önüne bir kap su bir kap mama koyup halkı hayvan lar konusuda bilinç lendirmesi

9. Trafik şube müdürlüğü tarafından hazırlanacak her sokağa her caddeye dikkat  yavaş gidin can dostumuz  aracınızın altında kalabilir ve kalkış anında arabanız en az 5 dakika çalışır durumda bırakın hani den hareket etmeyin lütfen kaputa vurun yavru kedi girmiş olabilir uyarısı tabelaları hazırlanıp her sokağa caddeye koyması

10.  Her yaşam hakkı kutsaldır ibaresi konulması

11.  Rehabilitasyon merkezlerinin hazırlanma sı felç li ve yaşlı hayvanlar için bu rehabilitasyon merkezlerinin sık denetlenmesi

12. Üniversite veteriner liklerin sokak hayvanları na ücretsiz müdahale etmesi için maliye bakanlığı üniversite lere ek ödenek vermesi tıbbi malzeme alınması için ek ödenek verilmesi

13. Tüm canlılar ın yaşam a hakkı olduğunu ve kontrollü bir şekilde kısırlaştırma programı uygulanması bu uygulama kesinlikle bir nesli yok edecek şekilde olmaması kısırlaştırma operasyonu yapıldıktan sonra vahşi ilkel olan yöntemlerin ortadan kaldırılması kulağa kesik atmak küpe takmak gibi kayıt altına alırken acı vermeyecek yöntemler bulunması mesela zarar vermeyen boya gibi çıkmayan boya ile kısırlaştırmış ve aşılanmış hayvanların uygun bölgesi ne işaret konulması

14. Hayvan barınakları nın iyileştirme si bu barınak ların halka yedi yirmi dört açık olması hayvansever lere görevli açmamak gibi bir durumda polisin savcılık kararı olmadan içeri girmelerini ve korumalarını sağlaması...

Murat öniz

Bugün Murat imzanı bekliyor!

Murat Öniz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı : Doğada ki yaşayan tüm can lar insan lar kadar yasal hakka sahip olmalılar». Murat ve imza atan diğer 482 kişiye katıl.