Çamburnu çöpburnu olmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

"Trabzon'un bu Cennet beldesinde yaşam tam bir cehenneme döndü"

Çamburnu mahallesinde 2004 yılında faaliyete başlayan katı atık depolama tesisi (TRAB-Rİ KAB) yönetmelikteki hiç bir kurala uymayarak doğaya ve köy halkına  büyük ölçüde zarar vermeye devam etmektedir.

Yaşam alanı içinde çöp tesisi kurulması zaten kanunlara uymazken,ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararı ,köy halkının ve diğer canlıların yaşam haklarının hiçe sayıldığını ortaya koymuştur.

Tıbbi olmak üzere her türlü katı atık bir arada ve vahşice yığılıp açık havaya bırakılıyor ;çöp suları derelere ve yeraltı sularına,denizlere ulaşıyor;sel baskınları ve sızıntılar tesise yakın olan tarla ve arazileri tahrip ediyor;atıklar çöplükteki yırtıcı kuşlarla birlikte çevreye saçılıyor;tüm mahalle neredeyse rüzgarın esme yönüne göre ,günde bir çok kez dayanılması mümkün olmayan bir kokuya maruz kalıyor ve zaman zaman zehirlenmeler yaşanıyor...

2012 yılında kapatılacağı açıklanan tesis 2019 yılına geldiğimiz halde,halkın tüm şikayet ve tepkilerine rağmen ;verdiği zararı katlayarak sürdürmeye devam ediyor.

Cennette hissettiren manzaralara sahip ve Sarıçam ağacının deniz seviyesine ulaştığı, dünyada ikinci yer olan mavi bayraklı Çamburnu 'nu bir an önce bu felaketten kurtarmalıyız!

Mustafa KOCABAL / 13.02.2019