Petition updateChange the Law on responsibility of MinistersΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Δημήτριος ΑντωνόπουλοςGreece
Mar 9, 2025

 Εκεί που νόμιζα πως ο Πρωθυπουργός της χώρας έλαβε υπόψιν του τις 266.000 υπογραφές σας και όχι μόνον, για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, όταν το βράδυ της Παρασκευής 7 Μαρτίου ανέβηκε στο βήμα, ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια και τα αυτιά όλων των Ελλήνων που τον παρακολουθούσαν, ο πιο ωμός εκβιασμός του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και των λοιπών κομμάτων του Κοινοβουλίου. 

 Ας δούμε όμως ένα όχι και τόσο, σενάριο "επιστημονικής" φαντασίας σε βήματα..

 

  ΒΗΜΑ 1.

  Πουλάμε πρώτα, για ένα "κομμάτι ψωμί" περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, τις εγκαταστάσεις της πρώην Olympic Catering, οι οποίες διαθέτουν δομημένη επιφάνεια της τάξης των 8.000τ.μ. Η πώληση των εγκαταστάσεων της Olympic Catering, που ανήκε στον ελληνικό κράτος, πραγματοποιήθηκε το 2021. Η διαδικασία πώλησης διεκπεραιώθηκε υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με επικεφαλής τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ειδικότερα, η πώληση αυτή ήταν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τελικός αγοραστής αυτής; Η CVC Capital Partners, μια διεθνής εταιρεία επενδύσεων.

 

  ΒΗΜΑ 2.

  "Πείθουμε", στις 9 Μαρτίου του 2024, πριν 1 χρόνο ακριβώς, 159 (και 11 παρώντες) βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τη "βοηθεία" επιφανών συνταγματολόγων Βενιζέλου, Αλιβιζάτου, Μανιτάκη παρ-ερμηνεύοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ξεκάθαρα πως: "Η Ανώτατη Εκπαίδευση παρέχεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ιδρύματα που αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου". Τα τηλεοπτικά κανάλια εξυπηρετούν την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει μια ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που θα ήταν η ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ οδός. 

 

  ΒΗΜΑ 3.

Το ΑμερικανοΕυρωπαϊκοΚινεζικό κλπ FUND CVC Capital, αναγγέλλει την ίδρυση ιδιωτικής Ιατρικής , Φαρμακευτικής και ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει, πανεπιστημιακής σχολής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σε συνεργασία με τις κλινικές που ελέγχει η CVC Capital στην Αθήνα, «Υγεία», «Metropolitan», «Μητέρα», «Metropolitan General», «Λητώ».

  Η Σοφία Μητσοτάκη, κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη, εργάζεται από τον Αύγουστο του 2021, ως Investors Relation Manager (επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων) στη CVC Capital Partners στο Λονδίνο και, όπως όλα τα στελέχη, πιθανόν να παίρνει μπόνους σε μετοχές.

 

ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ κανείς αν όλα αυτά είναι ΝΟΜΙΜΑ ή ΗΘΙΚΑ; Υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση από την ελληνική κυβέρνηση στους εργοδότες της θυγατρός Πρωθυπουργού;

 

  ΒΗΜΑ 4.

 Το βράδυ της Παρασκευής 7 Μαρτίου 2025, την ώρα που ένα τεράστιο πλήθος διαδηλώνει έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τα ΜΑΤ να διώκουν με χημικά ασφυξιογόνα, κροτίδες και γκλομπ , ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΦΙΛΗΣΥΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, μέσα στη Βουλή, ακούμε τον Πρωθυπουργό να λέει τα παρακάτω, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην παρακολουθούμενο από την Ε.Υ.Π,  που προΐστατο ο ..ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης.

  Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε   Κ Α Θ Ε   Π Ρ Ο Τ Α Σ Η

                   Κ Α Θ Ε     Λ Ε Ξ Η

"Μιλήσατε για μεγάλες συνταγματικές αλλαγές και επειδή έχουμε μπροστά μας και μία συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση, η οποία όπως ξέρετε επιβάλλει την ανάγκη να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε κάποιες ευρύτερες συναινέσεις τουλάχιστον σε μία από τις δύο Βουλές, είτε την προτείνουσα είτε αυτήν η οποία θα διαμορφώσει το τελικό κείμενο του Συντάγματος, έχω λοιπόν κύριε Ανδρουλάκη σήμερα να σας κάνω μία πρόταση, ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ: Να συμφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε, ΤΩΡΑ, (ακούγεται μια φωνή από τα έδρανα "για την ηγεσία της Δικαιοσύνης"), ακριβώς εκεί έρχομαι, λοιπόν, να συμφωνήσουμε λοιπόν, κύριε Ανδρουλάκη σε τέσσερα θέματα. Δύο θα τα έχετε θέσει εσείς και δύο θα τα θέσουμε εμείς. Μιλήσατε λοιπόν για την ηγεσία της δικαιοσύνης και τον τρόπο επιλογής της. Αυτή η κυβέρνηση έκανε ήδη ένα σημαντικό βήμα, (...) δηλαδή τη δυνατότητα να μπορούν οι ολομέλειες των Δικαστηρίων να προτείνουν όχι δεσμευτικά αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο για μία κυβέρνηση, να μη λάβει υπόψη της αυτή την πρόταση, να κάνει τις προτάσεις της με ψήφο, και τις ηγεσίες των Ανώτατων Δικαστηρίων. 

Εγώ λοιπόν κύριε Ανδρουλάκη, είμαι έτοιμος να θέσω προς αναθεώρηση, το άρθρο για τον τρόπο επιλογής της Δικαιοσύνης, είμαι επίσης έτοιμος να θέσω προς ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά την ποινική μεταχείριση υπουργών γιατί πράγματι αν θέλουμε να γεφυρώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος θα πρέπει να μην δίνουμε την εντύπωση ότι το πολιτικό σύστημα δια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει τη δυνατότητα να προστατεύει πολιτικούς οι οποίοι προέρχονται από την οικογένεια της εκάστοτε πλειοψηφίας. Και ναι, μετά από πολύ σκέψη, πιστεύω ότι ο ρόλος της βουλής, έτσι όπως καθορίζεται από το υφιστάμενο σύνταγμα και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι προανακριτικές επιτροπές, δεν εξυπηρετεί τελικά τα συμφέροντα απόδοσης της δικαιοσύνης.(...) Λοιπόν δύο άρθρα αναθεωρητέα σε πρώτη φάση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. Και η αναθεώρηση του 86, θέλω να θυμήσω στους φωνασκούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχει ήδη γίνει μία φορά και ξέρετε, εσείς που φωνάζετε, τα δικά σας στελέχη είναι προστατευμένα, διότι την απόσβεστική προθεσμία εμείς την αλλάξαμε και αφορά τα δικά μας στελέχη. Εσείς είστε καλυμμένοι όλοι σας από το υφιστάμεν' από το προηγούμενο σύνταγμα, κανείς δεν μπορεί να σας δικάσει και να ήθελε, κανείς δεν μπορεί να σας δικάσει.(..)

Κύριε Ανδρουλάκη λοιπόν, αυτά είναι δύο άρθρα, τα οποία ανάμεσα στα υπόλοιπα, τα οποία εμείς θα προτείνουμε προς αναθεώρηση. Ελάτε και δεσμευτείτε λοιπόν ότι θα συμφωνήσετε και εσείς στις συνταγματική κατοχύρωση της αξιολόγησης και στην αλλαγή του άρθρου 16. "

Τόση πρεμούρα για το άρθρο 16,  που συζητά-εκβιάζει ακόμη και την ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!! 

          ΕΤΣΙ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ..ΓΛΥΚΑ

Copy link
WhatsApp
Facebook
Nextdoor
Email
X