Amb la meva signatura insto que es tramiti un nou PRUG de les Illes Medes amb l’objectiu real de conservació i preservació de les Illes Medes. Li demano també que tingui en consideració totes les propostes fetes per a les entitats ecologistes

Petición cerrada

Amb la meva signatura insto que es tramiti un nou PRUG de les Illes Medes amb l’objectiu real de conservació i preservació de les Illes Medes. Li demano també que tingui en consideració totes les propostes fetes per a les entitats ecologistes

Esta petición ha conseguido 177 firmas
Creada
Dirigida a
Carta al Conseller Sr. Josep Maria Pelegrí i Aixut del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Aliment

Por qué es importante esta petición

L'àmbit submergit de les Illes Medes (l'Estartit, Baix Empordà, Catalunya) és un dels espais marins protegits més importants de Catalunya i de la Mediterrània i ara la Generalitat de Catalunya vol convertir-lo en un parc temàtic que podria perjudicar molt la seva conservació. Amb aquesta petició volem demanar que es tramiti un nou Pla rector d'ús i gestió (PRUG) de les Illes Medes! 

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural ha modificat el PRUG de manera que es permetran moltes més immersions de les que fins ara estaven establertes. Altra vegada la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat afavoreix els interessos privats, en aquest cas de les empreses que realitzen les activitats subaquàtiques, davant la veritable conservació i preservació d'un espai natural protegit. 

L'àmbit submergit de les illes Medes està protegit des dels anys 80 i el 1990 es va ampliar la conservació de la fauna i flora del fons marí de les illes Medes. Des d'aquell moment, la restricció de les immersions no científiques, és a dir de les immersions de lleure, és un tema polèmic entre els empresaris que es dediquen a portar submarinistes a les illes Medes i els científics i ecologistes que defensen una protecció més estricta. Sense fonaments per justificar-la, en aquell moment es va arribar a la xifra de 450 immersions per dia, una xifra que no satisfeia a cap de les dues bandes i que des de llavors tampoc s'ha pogut controlar de manera estricta, bàsicament per falta de voluntat política i també per falta de recursos per part dels agents rurals que l'havien de supervisar. 

Ara, la modificació del PRUG de les Illes Medes permet més immersions anuals i a més elimina la quota diària, quedant-se amb una quota anual que les empreses es podran organitzar a la seva discreció. També amplia les zones on es permetrà fer immersions. Això significa que a l'estiu, quan fa més bons temps i hi ha més demanda de submarinistes, el fons marí de les Illes Medes es podrà convertir en un veritable parc temàtic. Els científics i experts ja han presentat al·legacions en contra d'aquestes modificacions, insistint que els seus informes no demostren que la tímida recuperació del fons marí de les illes Medes -que s'ha aconseguit, recordem, gràcies a un mínim esforç de restriccions- permet un augment de freqüentació per submarinistes. 

Per reforçar també les nostres al·legacions, volem inundar la bústia del dirigent responsable en la matèria amb el clar missatge que ja tenim prou de les seves polítiques que pretenen treure benefici econòmic dels espais protegits i posen en perill la seva biodiversitat. 

Per això demano que es tramiti un nou PRUG que tingui com a objecte real la conservació i preservació de l'espai submarí de les Illes Medes.        

Petición cerrada

Esta petición ha conseguido 177 firmas

Comparte esta petición