Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 1.751 destekçi ile değişim yarattı!

İSTİNYE CARREFOUR önünde kendi halinde yaşayan, sürekli besleyip bakımlarını yaptığımız, gönüllüler tarafından kulübesi alınmış olan, belediyeden küpeli, kısır ve tasmalı, uysal ve biricik Cepe'miz kayboldu. Durumu fark eder etmez ona bakan gönüllüler olarak sıkı bir çalışma içine girdik. Önceleri Carrefour çalışan ve güvenlikleri tarafından bize köpeğin sıcaktan bir yerde uyuduğu, ardından başka mahalleye gittiği, ardından zabıtanın köpeği aldığı (ki bu yasal değil), ardından köpeğin sakatlandığı ve belediyenin gelip aldığı, sonra da bıraktığı söylendi. Tabiki aldığımız her bilgiyi sonuna kadar araştırdık fakat hiçbir sonuca ulaşamadık. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem de Sarıyer Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri'nin olası bakımevlerinin hepsini gezip, tutanaklarına bakıp, köpeğimizi 4 kişi gece gündüz aradık. Ancak hiçbir resmi tutanakta köpeğimizin Carrefour çalışanlarının dedikleri gibi alındığına kayıt dahi bulamadık.

Öyleyse köpeğimizin başına gerçekte ne geldi? Tam karşısında yer alan Migros'ta yıllardır yatağı, su ve mama kabı olan köpek en güzel şekilde yaşıyorken, Carrefour neden bir köpeğe sahip çıkmayı bırakın dayanamadı ve bizi her şekilde yanlış yönlendirdi? Neden bir yetkili bulmak için sayısız kere gittiğimizde danışamadan geri gönderildik, dalga geçildik ya da karşımızda hesap soracak kimseyi bulamıyoruz?

Gerçek şu ki, sokakta hayatını sürdüren köpekler kaybolabilir, başlarına her türlü şey gelebilir, ve tabiki bundan kimse sorumlu tutulamaz. Ancak Carrefour'un aylardır üst üste takınmış olduğu tutum, köpeğin gönüllüler tarafında sağlanan kulübesinin çok kez yok edilmesi, ve Cepe'miz için muhattap dahi bulamamamız bizim aklımıza kötü niyet getiriyor.

Bizim Carrefour'dan beklentimiz, yetkili bir kişinin bu işin aslını araştırması, gerekiyorsa bu işin iç yüzünü bilen güvenliklerden bilgi alması ve ciddi bir şekilde Cepe'mizin başına ne geldiği hakkında bize tatmin edici bir cevap vermesidir. Bizim amacımız, eğer köpek oradan uzaklaştırılmışsa nereye atıldığını bilmek, bunun 5199 sayılı kanuna aykırı bir davranış olduğunu belirtmek, ve halen civarda yaşamaya çalışan diğer 2 köpeğin güvenliğini sağlayabilmektir.

NOT: Amacımız yıllardır severek alışveriş yaptığımız Carrefour'u kötülemek değil, Cepe'mizin akıbeti hakkında bilgi almaktır.

Bugün Sedef imzanı bekliyor!

Sedef Aksoy Tekin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «CARREFOUR İSTİNYE Şubesi yönetimi ve güvenlik görevlileri: İSTİNYE CARREFOUR önünden yok olan köpeğimizin akıbetinin ne olduğu ile ilgili Carrefour'dan tatmin edici bir yanıt bekliyoruz!». Sedef ve imza atan diğer 1.750 kişiye katıl.