0 have signed. Let’s get to 25,000!

The public speech of Bulgarian Deputy Prime Minister Valeri Simeonov on television Skat was extremely unacceptable and offensive. His spoke against the mothers of children with disabilities, protesting for years for the rights of people with disabilities in Bulgaria. Valeri Simeonov called them "squeaky women", and accused them of "speculating” and “pretending of having ill children". He also accused the mothers that "they use their children in the most unprincipled way in order to achieve their purely material goals”, "without any maternal feelings and care for them ". It is inconceivable that this person continues to represent the people of Bulgaria!
We insist on his immediate resignation!

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов си позволи да изрече публично, в едно изречение няколко недопустими, обидни, грозни, цинични твърдения по адрес на голяма група от гражданското общество :
"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях."
Последвалата арогантност на Вицепремиера:
„не се отказвам от нито една своя дума"
е също толкова недопустима, но освен това доказва факта, че той се чувства недосегаем и напълно в правото си да използва подобен недопустим обиден език в публичното пространство по адрес на същото гражданско общество.
Да, пряко засегнати и като организатори, участници и съпричастни изцяло на каузата „Системата ни убива“ са голяма част от българските граждани!
Г-н Симеонов е лице на България пред международната общност и като заемащ такава позиция, негова е отговорността за социалната политика, здравеопазването, закрилата на българските граждани и българските деца.
Неговият речник като политик, заемащ този пост принизява проблемите на обществото. Ако това недопустимо поведение и отношение бъде преглътнато, то ще означава неговото узаконяване и приемане.
Единственият адекватен отговор в случая е оставката на Валери Симеонов. Ако не му я поискате, значи сте съгласни с него.

НАСТОЯВАМЕ:
Валери Симеонов незабавно да подаде оставка от поста на Вицепремиер по икономическата и демографска политика или такава да му бъде поискана и приета
Да се отнеме възможността на Валери Симеонов да участва по какъвто и да било начин в управлението на Р България

Крайно време е да се сложи край на този овластен цинизъм и омраза от лица, заемащи висши ръководни постове, който безнаказано накърнява достойнството на българските граждани!
Протест с широка гражданска подкрепа, който ще продължи до приемане на оставката на Вицепремиера!

Today: The system is killing us is counting on you

The system is killing us needs your help with “Boyko Borisov: Insisting on immediate resignation of Bulgarian Deputy Prime Minister Valery Simeonov (Оставка на вицепремиера Валери Симеонов)”. Join The system is killing us and 22,331 supporters today.