SN. KADIKÖY BLD. BŞK; MODA SOKAKLARINI KAHVE VE BARLARLA İŞGAL EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ!!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

MODA'LILARI DR.ADNAN AVCI'NIN MUAYENEHANESİNİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUM!

Kadıköy, birkaç yıldan beri kendi yaşadıkları ilçelerde mahalle baskısı altında kalan gençlerin ya da Kadıköy'ün namını duyup görmek için gelen yurttaşlarımızın yoğun ilgi odağı. İstanbul'un tek tek yitirdiği yeşil alanlarından sonuncusuna sahip Moda semti, bu "teveccüh"ün en yüksek orana çıktığı mahalle olarak, mahallelinin ihtiyacını gören esnaf dükkanlarının tek tek kapandığı ve her kapanan dükkanın yerine bir kahve ya da barın açıldığı bir rant alanı haline geldi.

Bu rant iştahının son kurbanı, Moda'lı yaşlı genç tüm hastaların evlerine kadar giden, hastalık seyir takiplerini yapan ve uzmanı olduğu aile doktorluğunu geceyarısı bile sürdüren özel aile doktorumuz, değerli hekim Adnan Avcı'nın gündüzleri hareket edebilen hastalarına küçük müdahaleler de dahil olmak üzere tedavi uyguladığı mütevazi muayenehanesi oldu.

Dr.Avcı'nın Caferağa Mah.Fırıldak Sok. No.16/A Kadıköy adresindeki muayene mekanı, sahibi tarafından satıldı. Mekanın gözü rant iştahıyla dönmüş yeni sahibi -ki 71 yaşında bir alıcı- kiracı Dr.Adnan Avcı'yı çıkarıp, muayenehanesini kahve yapmayı aklına koymuş. Tahliyeyi sağlamak için de 2019'a kadar sözleşmesi olan doktorumuzu dava etmiş bulunuyor.

Özellikle evinde bakılan Moda'lı yaşlı hastaların, genelinde de tüm Moda'lıların hayati değer verdikleri Dr.Adnan Avcı'nın muayenehanesinin kapanması, sosyal bir dram.
Ve biz Moda'lılar, sevdiğimiz zanaatkarların fahiş kiralar istenerek tek tek tahliye edilip; yerlerini daima bir kahve ya da bara bırakmasından bıktık, usandık. Kadıköy'de dağın taşın kahve, birahane, meyhane, etçi, lopçu olmasından da çok sıkıldık!

Her yeri pisletip giden, içince bağırıp çağıran, oturmasını kalkmasını bilmeyenlerin doldurduğu bu mekanları ne işletenler, bazen ne de sahipleri Kadıköy'de yaşamıyor, seçmeni değil. Kadıköy'de gerek genel, gerek yerel seçimlerde oy veren bizleriz.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, çocuklar, gençler ve yaşlılar için harika işler yapıyor. Olağanüstü akıllı projeler üretiyor, hayata geçiriyor. Ancak Kadıköy belediyesi, elbette çekici hale gelmesinde büyük payı olduğu, elbette sunduğu özgürlük alanıyla göz doldurduğu ilçede; turistlerin bıraktığı pisliği temizlemeye yetişemiyor. Açılan kahve ve barları da yeterince denetleyemiyor...

Elbette Belediye'nin gerçek seçmenleri olan Moda'lılara hizmet veren esnafın kapanmasını önlemek, dükkanların el değiştirmesine engel olmak gibi bir yetkisi yok. Başkan Aykurt Nuhoğlu'nun kimseye içki ruhsatı vermediğini; ama yasal anlamda içki ruhsatları adrese değil şirketlere verildiği için eskiden ruhsatı olanın istediği yerde içkili mekan açmasına mani olamadığını biliyorum...

Şöyle bir fikrim var: Aykurt Nuhoğlu, örneğin satılığa çıkarılan bazı eski köşk, konak ve evleri belediyenin satın alarak çevresel, sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmasını sağlayan çok yerinde, takdirle izlediğim bir politika uyguluyor. Bu kapsamda, Kadıköy Belediyesi'nin satılığa çıkarılan bazı dükkanları da satın alarak kaybolmakta olan zanaat ustalarına kiraya vermesi, kahve ve bar değil de Kadıköy ve Moda'yı yaşanır yer kılan esnafı barındırması gerçekten sosyal şehircilik olur.
Dr.Adnan Avcı'nın satışı yapılan muayenehanesini kurtarmak için çok geç. Ama mahkeme aşamasında, Kadıköy Belediyesi'nden bir biçimde Moda'nın sevilen hekimi tarafında yer almasını bekliyorum.

Dr.Adnan Avcı'ya destek olan sevgili muhtarımız Zeynep Ayman'ı yürekten kutluyor, zaten çok kızgın ve üzgün Moda'lıları da Zeynep Ayman gibi Dr.Avcı'ya sahip çıkmaya çağırıyorum.

Not: 18.07.2018 "Mine Kırıkkanat'tan acil çağrı" ODATV haberinden alıntılanmıştır.

Bugün aras imzanı bekliyor!

aras acer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «bilgi@kadikoy.bel.tr: MODA'LILARI DR. ADNAN AVCI'NIN MUAYENEHANESİNİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUM!». aras ve imza atan diğer 49 kişiye katıl.