Engelli Vatandaşların Raporlu Medikal Malzemelerini SGK karşılasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Sosyal Güvenlik Kurumu 2009 yılından bu yana engelli bireylerin kullanmakta olduğu sonda ,bez gibi medikal malzeme fiyatlarında düzenlenmeye gitmemiştir. Artan fiyatlar doğrultusunda ise medikalciler kendi çıkarlarını gözeterek aradaki fark ücretlerini engelli bireylerden temin etmeye başlamışlardır.

SGK ve dolaylı yoldan medikalciler engelli vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına sebep olmuştur.Daha önce bu ürünlerin tamamını SGK karşılıyorken şuan da 200-300 tl arası fark istenilmektedir.

Engelli bireylerin her alanda olduğu gibi istihdam alanında da zorluk çektiği ve işyerlerine asgari ücretle çalıştırılma mecburiyeti getirilerek alındığını bilmekteyiz . Buna istinaden ve ülke geneli içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıyı da göz önünde bulundurursak ülkemizin yaklaşık %8 ini oluşturan bireylerin tamamı bu ücretleri sürekli bir zaman zarfında ödeyecek durumda değillerdir .

Medikalciler kendilerini savunmak amacıyla Avrupa ülkelerinde engelli bireylerin bu ücretleri ödediğini öne sürmüştür. Çoğu Avrupa ülkesinin ve özellikle ülkemizle bu konuda karşılaştırılan ABD nin kişi başına milli gelirine ve buna ek olarak engelli yaşam standartlarına bakıldığı zaman ülkemizle ödeme koşulları bir tutulamamaktadır .

SGK nın bu dayatması ile mağduriyet yaşayan onbinlerce engelli Türk vatandaşımızın refahı için sosyal devletin gerekliliği olan engelli bireylerin pozitif ayrımcılık hakkı göz önünde bulundurularak bu soruna el atıp çözülmesini rica ediyoruz .