Bayan polis alımlarında boy sınırı 1.60 cm olsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Polis akademisinin resmi sitesinde MİSYON başlığı altında yayınlanan, "Emniyet Teşkilatına güvenlik alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamada yeterli donanıma sahip, yüksek verimlilik seviyesinde çalışan ve çalıştırabilen amir ve memur yetiştirmek, ulusal alanda güvenlik hizmetinin gelişmesine ve kalkınmasına destek olmak, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunmaktır.'' şeklindeki yazıya istinaden ; burada belirtilmiş olan amaçların boy ile değil kişilik ve karakteristik özelliklerin yetenek ile edinebileceğini savunuyorum. Bir toplumda huzur ve güvenliği sağlamak veya insan hak ve özgürlüklerine saygı duymak boy ile alakalı değildir. Bayanlarda boy ortalamasının 1.61 cm olduğu Türkiye de neden 1.62 cm sınır olarak kabul ediliyor? Benim gibi bu mesleği canı gönülden yapmak isteyen bayan kardeşlerim için ve yıllardır sırf polis olabilmek ve o üniformayı giyebilmek uğruna sabırla polislik boy sınırı değiştirilmesini bekleyen kendim adına boy sınırının; en azından Türkiye standartları baz alınarak 1.60 cm ye düşürülmesini ve gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederim.

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «bhim@egm.gov.tr: Bayan polis alımlarında boy sınırı 1.60 cm olsun!». N ve imza atan diğer 1.355 kişiye katıl.