Belarus'taki Siyasi Mahkumlar Serbest Bırakılsın. Seçimler Adil ve Demokratik Olsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

По-русски    English German

Belaruslular yardımınızı istiyor. Artık hikayemiz korku değil, umut taşıyor.

Belarus 9 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. Ülkenizde Cumhurbaşkanı adaylarının ve ailelerinin, Cumhurbaşkanlığına aday olacak kadar cesur oldukları için tutuklandığını hayal edebiliyor musunuz? Bu ailelerin çocuklarını, KGB ele geçirmesin diye yurtdışına yolladıklarını, sokaklarda, gizli özel polis güçlerinin toplu tutuklanmalar yaptıklarını düşünebiliyor musunuz?

Belarus’ta Görevdeki Cumhurbaşkanı 26 yıldır iktidarda bulunuyor. Demokratik olarak o kadar zaman boyunca sadece bir kişinin elinde o kadar güç kalmamalı. Bu güç korku, yolsuzluk ve KGB'nin sürekli tutuklamalarıyla elde tutuluyor. Ancak Mayıs ayından bu yana, aralarında insan hakları savunucuları ve gazetecilerin yanı sıra sıradan vatandaşların da yer aldığı yüzlerce kişi, özgür ve adil seçim çağrısında bulunan barışçıl gösterilerde tutuklandı.

Belarus'ta bu imza kampanyasını paylaştığınız için bile gözaltına alınabilirsiniz. Açıkça konuşmak gerekirse kimse güvende değil. Nerede yaşarsanız yaşayın, mevcut rejim sizin için de güvenli değil. Diğer ülkelerle işbirliği yapmayan, uygun izinleri olmayan nükleer santraller inşa eden, uluslararası suçluları gizleyen ve diğer demokratik olmayan ülkelerle yapılan tartışmalı anlaşmalar için tampon görevi gören bir ülke, sizin için de güvenli değil.

Bu yüzden bu seçimler çok önemli. Ve bir şeyler yapabilmek için çok az zamanımız kaldı.

Burada her şey çok hızlı gelişiyor. Belarus demokratik hareketinin yüzü olan 3 kadın da tutuklandı: Bağımsız bir aday olan Svyatlana Tsikhanouskaya, kocasının ardından Cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar vermişti ve tutuklandı. Ardından, yasadışı şekilde diskalifiye edilen bir adayın eşi olan Veranika Tsapkala ve oğluyla birlikte hapiste olan Viktar Babaryka kampanyasının başkanı Maryia Kalesnikava da tutuklandı.

Artık yüzlerce Belaruslu değişim için açıkça konuşmaktan korkmuyor. Gazeteciler, televizyon yayıncıları ve halk protesto için sokaklarda.

Ancak Belarus makamlarına uluslararası baskı yapmak için Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'nin İngiltere ve diğer hükümetlerle birlikte yardımına ihtiyacımız var. Özellikle:

Bütün siyasi mahkumların (Cumhurbaşkanı adayları ve aileleri dahil) serbest bırakılması talebimize ve 9 Ağustos'ta demokratik ve adil Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapmamıza yardım edin. Bağımsız gözlemciler, şeffaf oy sayımı ve medya haberinin güvence altına alınmasını talep ediyoruz.

Lütfen imzalayın, paylaşın ve yeniden yayınlayın - teşekkür ederiz