Petition Closed

İstanbul'un son doğal kıyısının asıl silüetiyle korunmasını istiyoruz

Sn. Başbakan son beyanatında yüksek yapılanmaya karşı olduğunu, yeşilin korunması gerektiğini ifade etmişti. Bu görüşleri destekliyoruz. Tarihi yarımadanın batı uzantısını, Ataköy mahallesi oluşturur. Bu mahalle, demokrat parti döneminin uluslararası mimari literatüre geçen, planlı örnek projesidir. Mahallenin doğal kıyısı ise bu projenin ruhu ve kuruluş sebebidir. Ataköy'ün yeşil alanlarını ya da kıyısını, asıl projesine aykırı olarak betonlaştırmak, denizle kara arasına duvar örmek sadece bu örnek mirası tahrip etmekle kalmaz, geri dönüşü olmayan çevre zararlarına ve binlerce insanı ilgilendiren sağlık sorunlarına neden olur. Unutulmamalıdır ki, İstanbul'un Ataköy kıyısındaki bu  eşsiz doğal mirasının, rant uğruna tahrip edilmesinin vebali de büyüktür.

This petition was delivered to:
  • Başbakanlık

Ataköy 1.Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği started this petition with a single signature, and now has 1,728 supporters. Start a petition today to change something you care about.