Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Başbakanlık

İstanbul'un son doğal kıyısının asıl silüetiyle korunmasını istiyoruz

Sn. Başbakan son beyanatında yüksek yapılanmaya karşı olduğunu, yeşilin korunması gerektiğini ifade etmişti. Bu görüşleri destekliyoruz. Tarihi yarımadanın batı uzantısını, Ataköy mahallesi oluşturur. Bu mahalle, demokrat parti döneminin uluslararası mimari literatüre geçen, planlı örnek projesidir. Mahallenin doğal kıyısı ise bu projenin ruhu ve kuruluş sebebidir. Ataköy'ün yeşil alanlarını ya da kıyısını, asıl projesine aykırı olarak betonlaştırmak, denizle kara arasına duvar örmek sadece bu örnek mirası tahrip etmekle kalmaz, geri dönüşü olmayan çevre zararlarına ve binlerce insanı ilgilendiren sağlık sorunlarına neden olur. Unutulmamalıdır ki, İstanbul'un Ataköy kıyısındaki bu  eşsiz doğal mirasının, rant uğruna tahrip edilmesinin vebali de büyüktür.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Başbakanlık

Ataköy 1.Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 1.722 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Ataköy 1.Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği imzanı bekliyor!

Ataköy 1.Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Başbakanlık: İstanbul'un son doğal kıyısının asıl silüetiyle korunmasını istiyoruz». Ataköy 1.Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği ve imza atan diğer 1.721 kişiye katıl.