

Erzincan’da diri diri gömülen köpekler için pazar günü Kadıköy’de toplanıyoruz.
Tüm hayvan hakkı savunucularını ve hayvanseverleri 9 Şubat Pazar günü 17.30’da Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına bekliyoruz. Dostlarımızın hayatı için gelin, bu pazar hep birlikte ses yükseltelim.
6 Şubat depremlerinde hayat kurtaran Proteo gibi nice köpek bugün diri diri gömülüyor, boğuluyor, katlediliyor!
2 yıl önce enkazdan hayat kurtardığı için yere göğe sığdırılamayan köpek Proteo ile bugün Erzincan’da diri diri gömülen köpekler arasında hiçbir fark yok. Bu ikiyüzlülük son bulmalı. Hayvanların yaşam hakkında ve özgürlüğünde ısrarcıyız. Katliama seyirci kalmayacağız.
Toplumun ezici çoğunluğu bu katliam yasasına karşı. Katliam yasanın yürürlüğe girmesi ile yurt çapında hayvana yönelik şiddet, işkence ve katliam vakaları arttı. Bu yasa hayvanlara yönelik nefreti ve şiddeti meşrulaştırıyor, hatta teşvik ediyor. Anayasa Mahkemesi bu yasayı derhâl iptal etmeli.
Yaşamı savunan herkes pazar günü eyleme!
Ardı arkası gelmeyen katliamlara karşı olan herkesi 9 Şubat Pazar günü saat 17.30’da Kadıköy İskele Meydanı’nda yapacağımız basın açıklamasına davet ediyoruz. Dövizini, düdüğünü, katliama karşı öfkeni al ve hep birlikte haykıralım: YAŞATACAĞIZ!
-------------------------------
Kampanyamıza verilen 70.000 imzayı hafta başında Anayasa Mahkemesine teslim ettik.
3 Şubat Pazartesi günü Anayasa Mahkemesine katliam yasasının iptal edilmesi gerektiğini ortaya koyan bir amicus curiae (dostane çözüm önerisi) sunduk ve imza kampanyamıza gelen 70.000’e yakın imzayı da dilekçe ekinde AYM’ye teslim ettik. Bunun yanı sıra, yasanın iptali davasında sözlü olarak görüş bildirme talebimizi de yazılı olarak ilettik.
“AYM Yasayı İptal Et Hayvanları Yaşat!” sloganıyla başlattığımız imza kampanyasına hâlâ imza verilebiliyor. Yeni imzalar geldikçe bunları da ilerleyen haftalarda toplu şekilde Anayasa Mahkemesine teslim edeceğiz. Buraya kadar sabırla okuduysanız lütfen bu e-postayı arkadaşlarınıza göndererek mücadelemize güç katar mısınız?
Katliam yasası görüşüleceği gün Ankara’da olmak için otobüs kaldıracağız.
AYM katliam yasasının iptali başvurusunu görüşeceği gün kalabalık şekilde Ankara’da olmamız hayvan dostlarımızın yaşamı için kritik öneme sahip. Bu nedenle farklı şehirlerden Ankara’ya otobüs kaldıracak ve mümkün olan en kalabalık şekilde AYM önünde olacağız. AYM’nin yasayı hangi tarihte inceleyeceği henüz açıklanmadı fakat şimdiden otobüste yerini ayırtmak için sosyal medya hesaplarımızdan bize mesaj gönderebilirsin.
-------------------------------
Yaşatacağız Platformu kimdir?
Yaşatacağız! Platformu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler sonucu kamuoyunda Katliam Yasası olarak anılan yasaya karşı, kitlesel kampanya ve eylemler düzenleyen aktivistlerin öncülüğünde, yasanın uygulanmaması ve yürürlükten kaldırılması amacıyla kurulmuştur.
Web Sitemiz ve Sosyal Medya Hesaplarımız:
https://www.facebook.com/profile.php?id=61564188922454