Kampanya Kapatıldı

Engelliler Kadro İstiyor

Bu kampanya 2.142 destekçiye ulaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı yazılı açıklamayla, Devlet kurumlarına 2014 EKPSS ile 3 bin 138 engelli memur ataması yapılacağını bildirdi.

Bakan yaptığı açıklamada, EKPSS tercih kılavuzuna konu kadroların ÖSYM başkanlığına bildirildiğini ve ekpss tercih başvurularının 5 Ağustos - 15 Ağustos 2014 tarihleri arasında ÖSYM sitesinden yapılacağını açıkladı.

Ekpss tercih tarihleri belli olmuş oldu

Ataması yapılacak 3 bin 138 engelli memur kadrosu için engelli memur adaylarının ÖSYM internet sitesinde 5 Ağutos - 15 ağustos 2014 tarihleri arasında ÖSYM aday bilgi sistemine şifre ile giriş yaparak EKPSS tercih kısmından tercihlerini bildirecekler.

Bu sayede Engelli memur adayları ilgili kamu kurumlarına engelli memur atamaları için tercihini yapmış olacak, sonuçların açıklanmasını bekleyecekler.

Açıklanan bu kadro sayısı 120 bin başvuru yapılan EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) için binlerce engelli memur adayında hayal kırıklığı yol açtı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen 21 bin engelli memur varken, bir o kadar da engelli memur kadrosu açığı bulunmaktadır. Toplam kamu istihdamı ile kıyaslandığında kanun gereği kamuda çalıştırılması gereken %3 oranında engelli sayısı 93 bin 360 kişi olması gerekmektedir. 2014 EKPSS sonuçlarına göre ilk atamada 3.138 kişilik bir kontenjanın açılacağı bilgisi yayılmaktadır. Bu kontenjanın artmasını talep ediyoruz.

Bugün Duhan imzanı bekliyor!

Duhan Kübilay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ayşenur Külahlıoğlu İslam: Engelliler Kadro İstiyor». Duhan ve imza atan diğer 2.141 kişiye katıl.