Petition update

Yeşil Artvin Derneği

Feb 25, 2016 — Bizler Artvin halkının haklı taleplerini iletmek ve sayın Başbakana doğru bilgileri vermek üzere Ankara'ya geldik. Cerattepe ile ilgili ekolojik ve hukuksal durumu kendisine ve Sayın bakanlara anlattık. Sayın Başbakan bütün bu görüşmeler sonucunda maden şirketinin faaliyetlerinin yargısal sürecin sonuna kadar durdurulduğunu, bu süreç içerisinde ilgili bakanlıklar ve kendisinin bizlerle görüşmeye devam etmek istediğini ifade ederek bir toplantıya yetişmek üzere yaklaşık iki saat sonra aramızdan ayrıldı. Devam eden süreçte üç bakanla görüşmelerimizi sürdürerek talep ve isteklerimizi ilettik. Artvin halkının talebinin şehre yığılan güvenlik güçlerinin çekilmesi ve maden şirketinin Cerattepe'yi terk etmesi gerektiğini söyledik. Ancak bu taleplerimizle ilgili olumlu bir karar henüz alamadık. Ancak görüşmelerin devam edeceği söylendi. Artvin halkının haklı mücadelesi maden şirketi Cerrattepe'yi terk edene kadar devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Siz de kampanyayı paylaşın, Artvin'e desteği bütütün.

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.