Kampanya Kapatıldı

ARDAHAN 'daki ölüm anı

Bu kampanya 896 destekçi ulaştı

Burada köpek var ey belediye gelin alın çocuklarımız okula gidemiyor dediğinizde neler oluyor görmek istermisiniz ?
''Saldırgan'' olduğu söylenen anne bir köpeğin ARDAHAN 'daki ölüm anı
Belediye kadar bu videoyu çekip sessiz kalan, o annecik can çekişirken onu Veterinere yetiştirmeyen kişiler de suçlu....
Biz müracaatlarımızı yaptık. Sizler de ya bu anne köpeciğin hakkını aramak için kurumları harekete geçirir ya da sadece beddua edersiniz...
Umarız ''KUYU '' köpeğe gösterdikleri ilgiyi tüm medya kuruluşları ama kamu spotlarıyla ama bu görüntülerle hak ihlalleri yaşayan tüm hayvanlara gösterir.

ARDAHAN VALİLİK MAKAMI`NA
KONUSU: Ardahan İİlinde Sahipsiz Köpeğin Belediye İşçileri tarafından Uyuşturucu Tabanca ile Öldürülmesi

ŞÜPHELİLER: Ardahan Belediyesi Bakımevi Sorumlusu, Veteriner, Belediye Çalışanları ve Veteriner Işleri Müdürü
SUÇ:
TCK Madde 257/2 - Görevi Kötüye Kullanma
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu – 1, 4(a)(b)(c)(j), 6, 14(a)
AÇIKLAMALAR :

Ardahan İlinde yeni doğum yapmış anne bir köpeğin belediye çalışanları tarafından uyuşturucu tabanca ile acımasızca öldürüldüğü görgü tanıkları tarafından ifade edilmiştir. Köpek video da görüldüğü üzere can çekişirken bile kuyruk sallayarak insanların yanına gelmeye çalışacak kadar uysaldır ve bu görüntüler sosyal medyada infiale sebep olmuş, izleyenleri derinden yaralamıştır.

Olay günü videoya çeken görgü tanıkları konuşmaları sırasında belediye işçilerin köpeği uyuşturucu tabanca ile vurduğunu söylemiş ve hayvanın can çekişerek öldüğü anları videoya kaydetmişlerdir.

Ayrıca yönetmelikte belirtildiği üzere veteriner dışında uyuşturucu tabanca kullanma yetkisi belediye görevlilerine verilmemiştir. Belediye görevlilerin veterinersiz bu tabancayı kullanmaları suçtur ve görevini kötüye kullanmadır.

İSTEM:

1 – Söz konusu olayın faillerinin bir an önce ortaya çıkartılması amacıyla emniyet güçleri tarafından gerekli soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını talep etmekteyim.

2 – Söz konusu vahşeti planlayan ve uygulayan kişi veya kurumlara soruşturma açılmasını ve gerektiği taktirde adli ve idari para cezasına çarptırılmalarını talep etmekteyim.

Bugün Kubilay imzanı bekliyor!

Kubilay Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ARDAHAN 'daki Anne Köpeği Öldürmek İnsanlık Dışı..: ARDAHAN 'daki ölüm anı». Kubilay ve imza atan diğer 895 kişiye katıl.