Kampanya Kapatıldı

Ankara kart neden ÖHA'larda geçmiyor!

Bu kampanya 4 destekçiye ulaştı

Ankara'da toplu taşıma için Ankara kart kullanılıyor. Toplu taşıma araçları arasında aktarma yaptığımızda öğrenciler ücretsiz, indirimsiz kartlılar belli bir indirim ile aktarma yapabiliyor. Yani, metrodan EGO otobüsüne ya da EGO otobüsünden EGO otobüsüne geçiş yaptığımızda bu aktarma geçerli.

Belediye hattında çalışan ve belediye adına çalışan bir EGO otobüsü olan ancak özel kişilerce işletilen Özel Halk Otobüslerinde bu aktarma geçerli değil, çünkü kart kullanamıyoruz. Artık en küçük ilimizin ilçelerinde bile geçerli olan KARTLI SİSTEM ÖHA'larda yok! Bu nedenlede işimize okulumuza yetişmek için ÖHA'lara bindiğimizde fazladan para veriyoruz.

Eğer her gün ÖHA Otobüs + EGO Otobüs ile işimize gidersek, 160 TL, EGO Otobüs + EGO Otobüs yapabilirseniz, 130 TL ödüyoruz.

Madem ikisi de belediye otobüsü neden Ankara Kart geçmiyor.

İstanbul'un belediye adına çalışan herhangi bir araç; vapur, deniz motorları(özel işletme) otobüs, özel halk otobüsü, metrobüs, feniküler,metro hepsinden İstanbul Kart geçerli ve aktarmadan faydalanırız. Ankara neden?

Ayrıca aylık ulaşım masrafımız için, Ankara Kartımızı doldurarak şehri dolaşabilecekken, ÖHA'lara çıkarıp para vermemiz gerekiyor.

Toplu taşımanın artırılması, genişletilmesi ve modernleştirilmesi bir belediyenin en önemli ve ilk görevidir.Toplu taşıması yetersiz bir belediye halkı için en önemli görevini yerine getirmiyor demektir.

Bugün Azize imzanı bekliyor!

Azize N. bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ego: AnkaraKart neden ÖHA'larda geçmiyor!». Azize ve imza atan diğer 3 kişiye katıl.