BİSİKLET, TEK KİŞİLİK KARNAVAL, GELİN SİZ DE BU KARNAVALA KATILIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

BİSİKLET, TEK KİŞİLİK KARNAVAL

Gelin Siz De Bu Karnavala Katılın!

Bisiklet, gelişmiş ülkelerde çevreyi ve insan sağlığını koruyan, ülke ekonomisine katkı sağlayan, 5 km’ye kadar kısa mesafelerde kullanılan en önemli ulaşım aracı olarak tanımlanıyor. Şehirlerdeki hava kirliğinin büyük bir bölümü motorlu taşıtlardan kaynaklanıyor. Bisikletle ulaşım sağlanması halinde çevre ve gürültü kirliliği azalırken ülke ekonomisi için de önemli bir tasarruf gerçekleşiyor.

Aynı zamanda bir spor olarak kabul edilen kentte ve kırda bisiklet sürme; bizlere kas ve refleks gelişimiyle sağlıklı bir yaşam, ayrıca trafik eğitimi açısından da birçok katkı sağlıyor. Ülkemizde 1 milyondan fazla bisiklet olmasına karşın bisikletler apartman ve site bahçelerinden maalesef dışarıya çıkamıyor. Hâlbuki toplu konut alanlarına, toplu taşıma ağ bağlantılarına, alışveriş merkezlerine ve okulların çevrelerine bisiklet yolları yapılması hem gerekli hem de ihtiyaç.

Öğrenciler arasında yaptığımız bir ankette “Güvenli bisiklet yolları olsa ulaşımınızı bisiklet ile yapar mıydınız? ” sorusuna % 94 oranında “Evet” cevabını aldık. Öğrencilerin de, tüm yetişkinler gibi bisikletle birlikte bağımsızlık, özgürlük, eşitlik ve sağlık arayışı içerisinde olduğunu gözlemliyoruz.

1 Haziran 2019’dan itibaren imar uygulaması görmemiş alanlarda hazırlanıp onaylanacak yeni imar planlarında, bisiklet yolları ile bisiklet park istasyonları zorunlu hale gelecek. TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi başlığı altında bu uygulamanın kabul edilmiş olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ancak bu uygulamanın yerel yönetimler tarafından mevcut yerleşimlere de taşınmasını ve uygulamaları görmeyi talep ediyoruz.

5 km’lik bir yarıçapa sahip Ankara’nın Çankaya ilçesi, Oran Şehri’ndeki tüm cadde ve sokakları kapsayacak bir bisiklet yolu yapılmasını ve bu uygulamanın Türkiye’deki tüm ilçe belediyeleri için pilot proje olmasını istiyoruz. Daha sonra bu örnek uygulamanın tüm Türkiye’ye yayılarak sadece yeni imar planlarında değil, yeni ya da eski olması fark etmeksizin tüm yerleşim merkezlerinde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz.

Hangi il ve ilçeden olursanız olun, bisikletlerinizi bahçenize ya da deponuza hapsetmek yerine onları özgürce binmek için kullanacağınızı düşünerek bu kampanyayı imzalamanızı, paylaşarak sesimizi duyurmanızı ve tüm Türkiye çapında büyük bir değişimin öncüsü olmanızı diliyoruz.

Saygı ve sevgilerimizle,

Ankara YÜCE Okulları Öğrencileri

Nil ve babası Hakan Özen’e

Aydan, Can Yaman ve Necati Koçak’a,
Tanju Gündüzalp ve Can Mengilibör’a
freepik.com’a

TEŞEKKÜRLER

Bugün Özel Yüce imzanı bekliyor!

Özel Yüce Okulları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ankara büyükşehir belediyesi: BİSİKLET, TEK KİŞİLİK KARNAVAL, GELİN SİZ DE BU KARNAVALA KATILIN!». Özel Yüce ve imza atan diğer 809 kişiye katıl.