Petición Cerrada

Anulació de la medalla de la ciutat d'Alaquàs de Jose Luis Olivas

Esta petición conseguió 91 firmas


En  setembre de 2004 l'Ajuntament d'Alaquàs va crear la Medalla d'Or d'Alaquàs amb l'objectiu de reconéixer la labor de persones que han tingut una especial vinculació amb aquesta ciutat, per raó de l'activitat exercida, i amb la finalitat de premiar una trajectòria personal dirigida al benefici i enriquiment de la comunitat veïnal. 

L'any 2007 es va otorgar aquest distintiu a José Luis Olivas, Segons la proposta d'acord "des de l'honradesa amb les seues responsabilitats i la valentia política d'aquells que com ell demostren el fet de comprometre's amb les coses importants, va impulsar el suport incondicional, del Govern que ell va presidir, a la recuperació del Castell per al conjunt dels ciutadans. Però aquest a més no és un fet aïllat de la seua biografia ni de la seua manera de fer les coses, des de les seues noves responsabilitats, aquesta vegada al capdavant de la principal Institució Financera de la Comunitat Valenciana ha continuat prestant el seu suport, el seu alé i el seu compromís a la causa de la cultura, de la democràcia i de la llibertat"

Actualment José Luis Olivas porta camí de convertir-se en el Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana amb més casos judicials a les seues esquenes. Qui fora màxim responsable del Consell ha sumat una nova màcula al seu currículum, en aquesta ocasió a causa dels negocis que va mantenir amb l’empresa Sedesa –vinculada al controvertit Juan Cotino- en relació al Pla Eòlic Valencià. Olivas està imputat en ser considerat cooperador necessari d’un presumpte delicte fiscal comés per l’empresari Vicente Cotino –president de Sedesa-. En concret, el jutjat d’instrucció número 14 de València investiga la falsedat d’una factura girada a Sedesa per una empresa propietat de José Luis Olivas i la seua esposa a compte d’uns serveis d’assessorament en la venda d’unes accions.

Aquesta imputació obre un nou front judicial a qui fora president de la Generalitat Valenciana entre juliol de 2002 i juny de 2003. El de Motilla del Palancar acumula requeriments judicials pels seus quefers com a president de Bancaixa i del Banc de València i com a vice-president de Bankia, una atzucac judicial que segurament no imaginava quan a principis de 2004 es va convertir en el màxim responsable de la que aleshores era la tercera caixa d’estalvis més important de l’estat, només per darrere de La Caixa i Caja Madrid. Com tants altres, Olivas es va installar en el saló noble de Bancaixa després d’una dilatada carrera política que va iniciar a finals dels 70 com a regidor a València per la UCD d’Emilio Attard i que va coronar amb la presidència de la Generalitat, un lloc que va ocupar en el interregne entre Eduardo Zaplana i Francisco Camps. La presidència de l’entitat financera –que Olivas cobejava des de la seua època com a conseller d’hisenda- fou una mena de compensació pels serveis prestats.

També el futbol ha obligat Olivas a seure en la banqueta dels acusats. A resultes d’una querella presentada per un grup d’accionistes del València CF, Olivas està imputat pels presumptes delictes d’estafa, delicte societari per administració deslleial i malversació de diners públics per l’ampliació de capital del club, per a la què Bancaixa va prestar 75 milions d’euros a la Fundació Valencia CF. Els querellants sostenen que els diners de l’ampliació es van destinar a pagar “importants pagaments a dirigents del Valencia”, alhora que han “provocat un greu perjudici econòmic” al club. El cas s’instrueix en l’Audiència de València.

Per tots aquest motius resulta insostenible que una persona amb aquest curriculum d'imputacions, puga continuar sent mereixedor de la màxima distinció que concedeix la ciutat d'Alaquàs.

 Hoy Vicent necesita tu ayuda

Vicent Forment Legua necesita tu ayuda con esta petición «Ajuntament d'Alaquàs: Anulació de la medalla de la ciutat d'Alaquàs de Jose Luis Olivas». Súmate a Vicent y a las 90 personas que han firmado hoy.