Aklın Yolu 1 Adliye

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Başkentteki adliye binalarının artması ve bu binalarda yaşadığımız sıkıntılar giderek büyümektedir.

İcra Mahkemeleri ile Müdürlüklerinin taşınması ile başlayan Adliye’nin bölünmesi sürecini İş ve Ticaret Mahkemeleri ile Asliye Hukuk, Sulh Hukuk ve Tüketici Mahkemeleri izlemiş, en nihayetinde hali hazırda taşınmış olan İcra Mahkemeleri’nin tekrar ayrı bir yere taşınmasıyla durum trajikomik bir hal almıştır.

Taşınma ve kira maliyetleri düşünüldüğünde yeni bir adliye binası yapmak yerine, atıl durumda bekleyen plazaları kiralama yoluna giden Adalet Bakanlığı'nın bu tutumunun yanlış olduğu açıktır.

Fiziki olarak yetersiz, adliye kullanımına uygun olarak planlanmamış binalarda yargılama faaliyetinin yerine getirilmesi daha da güçleşmekte, ulaşım ve altyapı sorunları ile beraber hem meslektaşlarımızın, hem adliye çalışanlarının, hem de vatandaşlarımızın mağduriyeti artmaktadır.

Yeni adliye binasına ilişkin herhangi bir çalışma olup olmadığı, varsa eğer bu çalışmaların ne durumda olduğunu öğrenmek ve nihai amacımız olan yeni bir Ankara Adliye Binasının en kısa zamanda yapılması amacı ile Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ankara Toptancı Hali Yönetimi' ne yazılı olarak yapmış olduğumuz başvurulara şu şekilde yanıt verilmiştir:

Türkiye Barolar Birliği, yanıtında başvurumuzun Ankara Barosu Başkanlığı’na gönderildiğini belirtmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise çalışmaların başladığını ve yeni adliye binası için toptancı hal alanının belirlendiği ifade etmiş ancak Adalet Bakanlığı' nın cevabında sürecin henüz çok başında olunduğu ortaya konulmuştur.

Ülkemizin asli gündeminin Adalet olduğu ve yargılamanın ağır aksak devam edebildiği bu günlerde, adliyelerin ayrılması neticesinde yaşadığımız sorunların kronik bir hal alacağı, zor olan çalışma şartlarımızın daha da zorlaşacağı verilen yanıtlardan anlaşılmaktadır.

Tüm meslektaşlarımızın en temel sorunlarından biri olarak gördüğümüz bu sorunun çözümünde Ankara Barosu mensubu avukatlar olarak söz almak ve sonuca yönelik çalışmalar yapmak istemekteyiz. Bu nedenle bütün meslektaşlarımızı, tüm mahkemelerin bir arada toplanmasının planlandığı tek bir Ankara Adliyesinin yapılması için birlikte olmaya, süreci hızlandırmak için harekete geçmeye çağırıyoruz

Bugün Zerel imzanı bekliyor!

Zerel Eren bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adalet Bakanlığı: Başkentte Tek Adliye İçin». Zerel ve imza atan diğer 1.164 kişiye katıl.