Adli süreci hızlandırıp Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın gözaltında tutulması durumuna son verin.

Adli süreci hızlandırıp Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın gözaltında tutulması durumuna son verin.
Prof. Dr. Kadri Yıldırım akademik hayatı boyunca çalışkanlığı, dürüstlüğü ve şeffaflığı ile çalışma arkadaşlarına örnek olmuştur. Kendisi M.A.Ü. de kurulan Yaşayan Diller Enstitüsüne öncülük etmiş kısa bir zamanda kürdoloji alanında çok değerli yapıtlar vermiş, düzenlediği organizasyonlar ve yürüttüğü çalışmalarla Türkiye'de sürmekte olan Barış Sürecine önemli katkılarda bulunmuştur.
Kadri Hoca'yı tanıyan herkes onun ne kadar temiz bir kişilik ve ahlaka sahip olduğunu bilmektedir. Adının yolsuzlukla ilgili bir operasyona iliştirilmesi kamuoyuna çok komik gelmekte ve kamuoyu bunu Kadri Hocaya ve müdürü olduğu enstitüye karşı bir itibarsızlaştırma ve algı operasyonu olarak görmektedir. Kadri hoca mütevazı kişiliği ve engin bilgisiyle bu ülkenin halklarının saygı duyduğu ve sevdiği bir alim, bir bilim insanıdır. Kadri Hoca bu ülkenin bir değeridir. Umarız en yakın zamanda gerçekler açığa çıkarılır, bu haksızlığa son verilir, Kadri hoca ve enstitünün iki çalışanı özgürlüklerine kavuşur.
Kadri Hocanın sevenlerini kaygılandıran bir başka husus da kendisinin yaklaşık üç sene önce kronik tansiyon ve diyabete bağlı beyine pıhtı sıçraması rahatsızlığı yaşamış olması ve buna bağlı olarak yaşam boyu ilaç tedavisi görecek olmasıdır. Bulunduğu şartlar sağlık yönünden onu olumsuz etkileyebilir. Kuşkusuz böylesi bir durumda bunun sorumlusu Adalet Bakanlığı olacaktır.