Salvem el turó de la rovira

Salvem el turó de la rovira

662 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1000!
Creada
Dirigida a
Ada Colau y

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Kenza Benzidan

Stop pavimentació de la muntanya del turó de la Rovira.

Aturem la promoció turística de la muntanya i el mirador.

Stop expropiacions de les cases del turó de la Rovira. PARC SI, CASES TAMBÉ.

Volem una ciutat que respecta la natura i la memòria històrica del turó.

Volem un parc per a les persones del barri on conviure cases, natura i veïnat. No volem un parc temàtic per a un turisme massiu. 

Volem un parc verd en convivència amb el veïnat del turó. Volem que les nostres cases restin on són. La memòria històrica es repara ARA, som les filles i les nétes de les barraquistes del carmel. 

-----------------------------------

SALVEM ELS TRES TURONS DELS PLANS URBANÍSTICS DE BARCELONA EN COMÚ
STOP A LA PAVIMENTACIÓ DEL TURÓ DE LA ROVIRA

El passat 29 de gener es van reprendre les obres de pavimentació-urbanització, que havien començat l'abril de 2018 (/twitter.com/sosturorovira), al Turó de la Rovira per part de l'Ajuntament de Ada Colau - Barcelona en Comú.

L'any passat ens vam assabentar de les obres quan vam veure els desplegament d'operaris de FAUS, i en aquesta ocasió ha sigut de la mateixa manera.

El veïnat que hi viu al Turó de la Rovira o als voltants, o que gaudeix d' aquesta muntanya, de la seva natura, de la seva flora i fauna, no ha demanat en cap moment aquesta actuació. Estem davant una agressió a la natura en forma de pavimentació, vessament de formigó, introducció de voreres, tala d'arbres...

Creiem que al segle XXI hi ha maneres més respectuoses d'intervenir a la naturalesa, tenint en compte que el Turó de la Rovira és una muntanya, un ser viu que té vida pròpia.

Però que ningú es porti a engany, l'actual urbanització del Turó de la Rovira, com ja va passar amb la turistificació dels anomenats "búnkers", forma part del projecte proposat el 1953 pel batlle franquista Josep Maria Porcioles, que consisteix en expropiar i tirar a terra les 300 vivendes que hi ha dins del anomenat Parc dels Tres Turons (1), amb l'excusa de guanyar un 5% més de massa forestal i cometre així un nou barricidi amb les conseqüències humanes, socials, històriques i de malversació de diners públics que comporta.

I que s' amaga darrera de tot això? Una nova operació a la qual l'administració fa servir els nostres impostos (2), els quals son espoliats de les veritables necessitats bàsiques de la població, per realitzar una "operació de renovació" (3) amb l'excusa, en aquest cas, de la millora de un parc urbà, que després serà ofert al mercat immobiliari, constructores i indústria turística. Converteixen així els nostres barris en "llocs nets i idonis" per a les necessitats especuladores dels grups inversors autòctons o internacionals.
La conseqüència d'això ja la patim a les nostres carns: una pluja de desnonaments. Catalunya és la comunitat autònoma amb més violència immobiliària de tot l'Estat. Concretament a Barcelona, segons el Consejo General del Poder Judicial, entre el 2015 y el 2017 es van produir un total de 12.322 desnonaments, mes de 4.000 per any, dels quals la majoria eren vivendes en règim de lloguer. Aquestes vivendes son destinades després pels turistes o per persones amb rendes més altes, és a dir, pels beneficiaris de la gentifricació.

La turistificació dels nostres barris, de la ciutat, s'estén com una taca d'oli. A partir de la "operació de renovació" dels búnkers, hem vist com s'ha produït un salt accelerat en la invasió i violència literal sobre el veïnat que ens porta el turisme. Aquesta està comportant una malversació contínua de diners públics destinats, per exemple, a pal·liar les conseqüències diàries dels turistes (tones d'escombreries), i ha suposat el segrest dels autobusos del barri, de les línies 22, 24 i 119, que deixen al veïnat sense un transport digne.

I tot això passa amb Barcelona en Comú, la "nova esquerra", a l'Ajuntament d'Ada Colau. Però no oblidem que aquesta coalició esta formada, entre d'altres, per un partit amb una llarga trajectòria de barricidis: Iniciativa per Catalunya - Verds, partit que ha estat al govern municipal amb Joan Clos i Jordi Hereu, formant part d'un tripartit amb el PSC i ERC. Ells són responsables de la destrucció de barris com el Poble Nou, Vallcarca, "les Cases Barates" del Bon Pastor, la Colònia Castells, etc.
Ara, des de que han arribat de nou al poder, sobrevolen els Tres Turons com voltors negres per continuar destruint els barris populars on vivim la gent comuna.

1. Manuel Delgado: La ciudad mentirosa. Fraude y miseria del "modelo Barcelona", Catarata, 2007.
2. www.publico.es/economia/turismo-agustin-cocola-gant-turismo-traspaso-fondos-publicos-manos-privadas.html
3. Alfonso Álvarez Mora: La remodelación del centro de Madrid, Editorial Ayuso,1978.
4. /www.lavanguardia.com/economia/20181008/452233272204/desahucios-spana-datos.html

Veinat Turó de la Rovira, Can Baró. Guinardo i el Carmel
mail: salvem3Turons@gmail.com

 

 

 

662 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1000!