Petition Closed

KRABBEN EN KREEFTEN VERDIENEN OOK EEN GOEDE WETGEVING.

This petition had 1,090 supporters


Wij pleiten voor een goede wetgeving op het gebied van welzijn van schelp- en schaaldieren. Dit zijn bv. mossels, oesters, krabben, kreeften enz. Men mag nu van alles met deze dieren doen.

De bouw van deze dieren is heel anders dan van gewervelde dieren. Maar door wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat bij deze dieren ook gevoel, pijnbeleving, bewustzijn, leervermogen en geheugen aanwezig zijn.

Dit wetende is het moreel onaanvaardbaar dat er zo wreed met deze dieren wordt omgesprongen.

We noemen enkele voorbeelden;

Kreeften en krabben worden levend gevangen en dan worden hun scharen dichtgetaped. Dan worden ze maandenlang opgeslagen en kunnen niet eten. Ze teren dan in op hun voedselreserves. Dit veroorzaakt veel stress bij deze dieren.

Dan komen ze in restaurants terecht en sterven daar een afgrijselijke dood doordat ze levend gekookt worden.

Kreeften lijden tenminste twee minuten wanneer zij in kokend water worden gegooid.

Krabben lijden tenminste vijf minuten wanneer ze in warm water van 40 graden Celcius worden gegooid en acht minuten wanneer ze in koel water worden gegooid en vervolgens geleidelijk worden verhit.

Dit veroorzaakt veel pijn bij deze dieren en het is heel wreed.

Wij willen dat het verboden wordt om levende kreeften en krabben in te voeren. Ze zouden meteen na de vangst op een diervriendelijke manier moeten worden gedood. Dit bespaart de dieren een lange lijdensweg.

Ook deze dieren verdienen het dat wij ons inzetten voor hun welzijn.Today: N is counting on you

N A needs your help with “Aan de leden van de tweede kamer der staten generaal: KRABBEN EN KREEFTEN VERDIENEN OOK EEN GOEDE WETGEVING.”. Join N and 1,089 supporters today.