愛知県に気候非常事態宣言を要求します!

0 人が賛同しました。もう少しで 200 人に到達します!

私たちは愛知県で活動している USA Girl Scouts Overseas Nagoya という団体です。
 近年、地球温暖化が度々気候変動や異常気象を引き起こしており、私たちは危機感を覚えています。そこで、なにか力になれる事はないかと考え、その考えを行動に移すことにしました。皆さんの力をお借りして、愛知県に「気候非常事態宣言」の表明を求める陳情書と著名を提出し、愛知にもよりよい未来をつくっていきましょう。

◎背景◎

2018年日本は多大な自然災害の影響を受けました。2020年現在、日本特に九州では、大雨の記録が更新されています。夏には人々が、暑さと高温により死亡することさえあります。一刻も早く対策を取らなければなりません。
 国連によるSDGs(持続可能な開発目標)でも13番目に「気候変動に具体的な対策を」を挙げています。この目標を達成するためにも、製造業が盛んなものづくり県である愛知県が、気候非常事態宣言を採択し、温暖化対策の主導権を取ることには意義があると考えます。
 また、会社や観光客、市民は空気汚染された町には集まりません。空気汚染を減らすには、電気自動車の普及や公共交通機関利用の促進、自転車優先道路の整備などで排気ガスを減らすことが大切だと思います。このような努力や人々の協力により、大気汚染が減り、人々が住みやすく人が集まる愛知県になると思います。
私たちにできることから、一緒にアクションをおこしましょう!

◎要望◎

1. 気候非常事態宣言を採択し、県民への啓発を行う。

2. パリ協定に基づき, 2050年までに愛知県の温室効果ガスの実質ゼロを目指す。

3. 温暖化対策、再生可能エネルギーへの転換など具体的な行動計画を立案する。

4. 県内市町村、県内企業、関係諸団体などと連携して取り組む。

English Version

We are a group of USA Girl Scouts in Nagoya, Aichi concerned about climate change. In recent years the increasing temperature and the number of weather-related disasters makes us worried about the future.
Our Girl Scouts troop thought about this problem and we decided to take action. If you sign this petition we can use your power to declare a Climate Emergency Declaration in Aichi and make a better future.

In 2018 Japan was severely affected by weather disasters. It's 2020 and Japan is still experiencing record high levels of rainfall, with flooding damaging parts of Kyushu.   In addition, 2020 has been the worst rainy season in almost 30 years.   This summer, people are dying of heat stroke due to the record heat and high temperatures.   We need to take action on climate change right now.   We would like to ask Aichi prefecture to declare a climate emergency as the first step.
The United Nations 13th Sustainable Development Goal is to take urgent action to combat climate change and its impacts.    By taking the initiative to declare a climate emergency, Aichi prefecture, Japan's manufacturing center, would take a step of an enormous significance towards achieving this goal.

Business, tourists and residents stay away from cities with air pollution so promoting the use of electric vehicles, public transportation and constructing more cycle lanes would be an investment that would attract more people to Aichi prefecture.
Please join us to take action!

Petition Items
1. Declare a climate emergency and raise awareness of the emergency in Aichi.

2. Based on the Paris Agreement, aim to bring Aichi's greenhouse gas emissions to zero by 2050.

3. Devise concrete measures that try and stop global warming such as deploying renewable energy.

4. Work in cooperation with local councils, communities, companies etc.