0 人が賛同しました。もう少しで 200 人に到達します!

初代マクロスを知っていますか?
マクロスと言えば、今もさまざまな歴代シリーズが製作されていますが、今の若い年代の方は、最近のマクロスシリーズは知っていても、元祖マクロスを観たことがない人もけっこういるのでは。

数々のヒット作を含む全マクロスシリーズの礎、まさに伝説ともいうべき、初代マクロス。

でも、初代はもう30年前の放送だったことをご存知の方は、今どのくらいいらっしゃるのでしょう。

当時の放映されたときの、設定やストーリーのあまりにもリアルで斬新さゆえの衝撃といったら!

またさらに、劇場版も大・大・大ヒットしました。そのクオリティの高さと深い心理描写の恋愛ドラマは、今でも充分見応えがあります。

『超時空要塞マクロス』は1982年10月より翌83年6月までテレビ放映されたSFアニメ。
ファイター、ガウォーク、バトロイドと変形する可変戦闘機バルキリー、巨大戦艦の中の
都市空間、文化を持たない巨大異星人、パイロットと女性上官、アイドル歌手との三角関係など豊富なアイディアを盛り込み、異星人との星間戦争という壮大なストーリーを主軸に、等身大の若者たちを描いた。
その人気を受けて、1984年7月に劇場公開された
『超時空要塞マクロス 愛・おぼえていますか』は映画化にあたり、全く新しいストーリーで構成され、全編新作で製作。キャラクター設定、メカ設定も刷新され、よりリアルでハードな設定で描かれた。
また、劇中の歌手が実際にレコードを出すという、メディアミックスの先駆的な作品でもあり、飯島真理の歌う劇場版主題歌「愛・おぼえていますか」は、アニメファンの枠を超え、多くの人々の記憶に残る楽曲となった。

初代マクロスについて、もっと詳細を知りたい方はこちらを!(ウィキペディア)

そしてまた、近々一大イベントも予定されています。

超時空管弦楽

そこには、監督・河森正治さんも出席されます!

そこで是非とも、初代マクロスの続編を制作してほしい。

その気持ちを嘆願書に込めて、じきじきに手渡したいのです。

昔からのファンはもちろんのこと、マクロスFなどは知っていても、まだ初代を観たことのない若い方々にも、是非初代マクロスを新鮮な気持ちで楽しんでいただけたら。

製作スタッフには、監督を初め、初マクロスのキャラクターデザインで彗星のごとくアニメ界に現れ(定かではありませんが、当時まだ珍しかった同人誌イベントでスカウトされたのだとか。)一世を風靡した美樹本晴彦さんに、再びあの美しい画風でキャラクターデザインを。そして彼女抜きには語れない、ヒロインのリン・ミンメイを、ぜひぜひ、飯島真理さんに!彼女は、音楽大学在学中にミンメイ役として採用され、もともとシンガーソングライターでしたが、併せて初めて合わせたミンメイの見事なまでのマッチングで、このマクロス人気を大いに盛り立てました。その後、演技の勉強をしにアメリカへ。そして、アメリカでも大人気だったマクロスの英語版で、なんと、ミンメイの声をまた演じていらっしゃいます。同じキャラクターを、日本語版と海外吹き替え版でアテた声優さんは、おそらく彼女しかいないのではないでしょうか。

再びテレビで放映されるなら、また数々の伝説を生むこと間違いなし!

どうですか?

初代マクロスを知らない新世代も、昔見ていた世代の方も、

またミンメイが活躍するマクロスを見てみたいと思いませんか?

実は嘆願書を手渡す予定のイベントまで、あと一週間しかないんです。

なので、どうかどうか皆様のご賛同と共に、よかったらこのページをできるだけ拡散して下さい。

どうぞ、よろしくお願い致します。

Do you know first Macross?
Various each generation series is still produced, but, speaking of Macross, there may be the person who has not watched ancestor Macross plenty even if the present young generation knows the recent Macross series.

Foundation of all Macross series including many hit products, first Macross which should be right called the legend.
But the first generation will come to the another 30 years ago knowing that it was broadcast how much now.
If I say a shock because of the novelty to the rest of the setting and story when I was televised at the time for rial!
Still further, the theater version made a big hit very much very much, too. High quality and the love drama of the deep psychological description are still worth seeing enough.

The SF animation that "super space-time fortress Macross" was televised on TV until June, 83, the following day from October, 1982.
I included a fighter, Gerwalk, Batroid and the rich ideas such as variableness fighter Baru Killy to transform, the city space in the huge battleship, the huge alien, pilot and woman senior officer who did not have culture, the love triangle with the pop idol and described life-sized youths in a main shaft in a magnificent story called the war between the star with the alien.
In response to the popularity, was released a theater in July, 1984; is comprised of a story new at all on filmizing it "does super space-time fortress Macross love remember it?"; is production by a whole book new work. Character setting, the machine setting were renovated and were described in the setting that was more real, and was hard.
In addition, it was a pioneer work of the media mix that a singer of the in a play actually took out a record, and the theater version theme songs which sang of Mari Iijima exceeded the frame of the animation fan "does love remember it?", and it was a musical piece to remain in the memory of many people.

The person who wants to know more details about first Macross this! The big event is planned (Wikipedia) and soon, too.
Super space-time orchestral music
It is attended at supervision, Shoji Kawamori there!

Therefore I want you to produce a sequel to first Macross by all means.
I load a petition with the feeling and want to hand you it directly.

If, to the young people who have not yet watched the first generation, you can enjoy first generation Macross with a fresh feeling by all means even if you know Macross F let alone the fan from old days.

With a beautiful style of painting again that for Haruhiko Mikimoto which appear in the animation world by a character design like a comet (that was not sure, but was still scouted by a rare coterie event in those days.), and was predominant in a generation of Macross at the start first for the production staff by supervision a character design. Lynn Minmay of the heroine who cannot also talk without her by all means to Mari Iijima! She was employed as Minmay position during College of Music attendance at school and originally it was a singer-songwriter, but, by wonderful matching of Minmay which I put together only after I put it together, I served this Macross popularity very much and put it up. To study the performance afterwards; to the United States. And he/she plays a voice of Minmay with English version of Macross which was extreme popularity again how in the United States. I dub the same character with a Japanese edition abroad, and probably, as for the expectation た voice actor, there may be only her in a version.

It is sure that it produces many legends again, thing if televised again!

How about?
Does the generation whom the new generation who does not know first Macross looked at in old days not want to see Macross where Minmay plays an active part again?

In fact, I only have 1 week before a planned event to hand a petition.
So please scatter this page with the agreement of all of you as much as possible how about if good.

We'd really appreciate your support!

今日:尾崎さんがあなたを信じています

雅友 尾崎さんは「初代マクロスの再アニメ化を!あの独特なキャラたちにまた会いたい!新マクロスしか知らない若い世代にもぜひ!」キャンペーンにあなたの手伝いも必要としています!尾崎さんと146人の賛同者と一緒うに賛同しましょう。