Не допустити іноземців до володіння сільськогосподарською землею в Україні

0 людей подписали. Следующая цель: 7 500

Звертаємось до Президента України Володимира Зеленського з проханням ініціювати всеукраїнський референдум щодо заборони продажу української сільськогосподарської землі іноземним громадянам.

Запровадження ринку с/г земель – це крок, який визначить подальшу долю всієї країни на десятиріччя вперед. Тому ми закликаємо вас, Володимире Олександровичу, не допустити поспішного відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення до внесення змін в Конституцію щодо  заборони іноземцям купувати українську землю.

Досвід показав: там де с/г землю обробляють малі і середні аграрії, село продовжує жити: у людей є робота, місцеві бюджети отримують податки, а самі аграрії відіграють ключову роль в підтримці громади. Там, де землю забрали великі агрохолдинги, а особливо холдинги з капіталом іноземного походження, інша картина: люди працюють вахтовим методом, а більшість сіл виявляються просто непотрібними, економічно невиправданими, що веде до їх повільної смерті. Тому допуск іноземців до українських с/г земель є реальною загрозою нашій економічній та продовольчій безпеці, виникненню соціальної напруги та пришвидшенню деградації українського села!

Захоплення іноземцями українських с/г земель може стати цілком реальним, адже досвід наших сусідів – країн Прибалтики – показав: вітчизняні аграрії просто не зможуть конкурувати з іноземним капіталом.

Та із цього випливає ще більш велика загроза! Пане Президенте, сьогодні тема продажу української с/г землі іноземцям – це питання не лише економіки, а національної безпеки, єдності та цілісності країни. В Україні до цих пір триває війна, значна частина кордону є незахищеною, а частина території контролюється Російською Федерацією. Дозвіл купувати с/г землю іноземцям може призвести до ще більшої окупації країни, адже російські олігархи давно мають паспорти країн ЄС, США, Великобританії та інших, але сповідують інтереси Кремля.

Володимире Олександровичу!
Земля – національне багатство нашої країни. Ця прописано у Конституції. Закликаємо вас як гаранта Основного Закону не допустити її втрати!