Петиция закрыта

НЕ ВАЙСКОВЫМ БАЗАМ НА БЕЛАРУСКАЙ ЗЯМЛІ

Эта петиция собрала 2 040 подписантов

Мала часу таму, кіраўнікі Расеі і Беларусі, дамовілісь аб стварэнні расейскіх ваенных баз на тэррыторыі Рэспублікі Беларусь. Што прынясуць краіне расейскія ваенныя базы?

Артыкул 18 Канстытуцыі нашай краіны абвяшчае “Рэспубліка Беларусь ставіць мэтай зрабіць сваю тэррыторыю без’ядзернай зонай, а дзяржаву нейтральнай”.

Што ёсьць нейтралітэт? Нейтралітэт – гэта неўдзел у вайне, а у мірны час – адмова ад удзелу ў ваенных блоках. Аднак кіраўніцтва Беларусі ўступіла ў АДКБ (Арганізацыя дамовы аб калэктыўнай бясьпецы). І зараз на утрыманьне АДКБ, на шматлікія манёўры, парады і г.д. выдаткоўваюцца шалёныя грошы беларускіх падаткаплатнікаў. Але ж гэта нашыя грошы! А на больш патрэбныя рэчы ў краіне грошаў катастрафічна не хапае.

Расейскія і беларускія кіраўнікі сцвяржаюць, што базы ствараюцца для абароны “саюзнай дзяржавы”. Але ў канстытуцыі нашай краіны няма ўзгадкі ні аб якой “саюзнай дзяржаве”. У артыкуле 3 Канстытуцыі запісана, што носьбітам сувэрнітэту з’яўляецца беларускій народ. Ці прымаў народ рашэньне аб стварэнні “саюзнай дзяржавы”? Ці прымаў ён рашэнне пра размяшчэнне на нашай зямлі расійскіх ваенных баз? НЕ, не прымаў.

Сцвяржаецца, што базы павысяць бяспеку нашай краіны. Але, войскі размешчаныя на базе не войскі абароны, а войскі нападу. І гэта наадварот змяншае бяспеку для Беларусі. Беларусь пераўтвараецца ў мяшэнь у выпадку расейскіх вайскавых канфліктаў. І нашыя дзеці будуць гінуць за нейкія імпэрскія амбіцыі.

Няма ніякіх аргументаў для разьмяшчэння расейскіх ваенных базаў на тэррыторыі Беларусі. Для людзей, акрамя шкоды яны нічога не нясуць. Гэта плата Лукашэнкі Расеі за падтрымку яго бязмежнай улады цягам 20 гадоў. І на думкі людзей ім напляваць.

Давайце разам скажам НЕ планам мілітарызацыі нашай краіны!

Cегодня Zmicier рассчитывает на вас

Zmicier Salaujou нуждается в вашей помощи с петицией «НЕ ВАЙСКОВЫМ БАЗАМ НА БЕЛАРУСКАЙ ЗЯМЛІ». Zmicier и 2 039 участников этой кампании рассчитывают на вас сегодня.