Petition Closed

Народни захтеви - Оставке Николића, Владе и расписивање нових избора

This petition had 74 supporters

Поштовани
господине Томиславе НИКОЛИЋУ, председниче Републике, господине Ивице ДАЧИЋУ, председниче Владе и министре унутрашњих послова, господине Александре ВУЧИЋУ, први потпредседниче Владе, сваки члане Владе, господине др Небојша СТЕФАНОВИЋУ и сваки народни посланиче,

Предмет:  НАРОДНИ ЗАХТЕВИ

• На основу Устава (Преамбула, Чланови 1 – 3, 6, 8, 13, 16, 18, 19, 21, 23, 25- 27, 40, 43, 46, 50 – 56, 97 – 99, 107, 111, 112, 114, 118, 122 – 124, 194 и 203), Закона о Народној скупштини (Чланови 17 и 45), Закона о председнику Републике (Чланови 3/1. став и 10/2. став), Закона о изменама и допунама Закона о Влади од  5. новембра 2007. (Члан 5),
  • поводом противуставне и противзаконите одлуке Владе од 22. априла, о.г. да прихвата Први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа, постигнут у дијалогу о Косову и Метохији у Бриселу, а којом се руши република Србија и укидају људска права и слобода,
  • ради заустављања даљег вашег нелегитимног заузимања врховних државних функција и положаја: председника Републике, чланова Владе и 175 народних посланика који су изгласали ту Резолуцију, и ради заустављања вашег противуставних и кажњивих кривичних деловања под видом извршавања врховних државних дужности, обавеза, руковођења Републике Србије и вођења њене политике,
  • ради поштовања Устава, закона, народне воље, ради очувања суверенитета и целовитости Р. Србије, ради обезбеђивања слободе и напретка народа у миру на целој њеној територији,

Ради очувања Републике Србије, поштовања народне воље, народног опредељења и народног стремљења исказаних њеним њеним Уставом, ради поштовања Устава и закона, ради обезбеђивања људских права и слободе, ми, овде добровољно потписани држављани Републике Србије, подносимо вам следеће захтеве:

Н А Р О Д Н И   З А Х Т Е В И

1. Да председник Републике господин Томислав НИКОЛИЋ року од седам радних дана од пријема овог документа поднесе своју неопозиву оставку Народној скупштини, и да до избора новог председника Републике може да обавља само послове техничко – административне  природе из оквира меродавности председника Републике.
  2. Да сваки члан Владе, и тиме Влада у целини, року од седам радних дана од пријема овог документа поднесе своју неопозиву оставку Народној скупштини, и да до избора нове Владе може да обавља само послове техничко- административне природе из оквира меродавности Владе.
  3. Да Народна скупштина, року од тридесет радних дана од пријема овог документа, у складу с Уставом, разреши државних положаја и функција председника Републике Томислава НИКОЛИЋА и све чланове ВЛАДЕ, ако јој поднесу оставке, односно да покрене уставни и законски поступак за њихова разрешења, и дапотом  распише, а да њен орган Републичка изборна комисија спроведе поштено, по Уставу, опште, равноправне и слободне изборе на целој територији Републике Србије.
  4. Да Народна скупштина објави да:

I. председник Републике господин Томислав НИКОЛИЋ од сада до избора новог председника Републике може да обавља само послове техничко- административне природе из оквира меродавности председника Републике,

II.Влада од сада до избора нове Владе може да обавља само послове техничко- административне природе из оквира меродавности Владе, и

III. да Народна скупштина, њен председник и сви народни посланици од сада до избора новог сазива Народне скупштине могу да обављају само послове техничко – административне природе из оквира меродавности Народне скупштине, њеног председника и народног посланика, следствено.

О Б Р А З Л О Ж Е Њ Е

Његовој Екселенцији председнику Републике господину Томиславу НИКОЛИЋ, Влади, и народним посланицима – Народној скупштини у целини, је од избора 2012. године  добронамерно писмено указивано:

-    да сте на врховне државне положаје дошли нелегитимно на основу покрадених избора о чему су јавно материјалне доказе давали, не само Покрет за живот Србије  ‘“ДВЕРИ“, Демократска странка Србије, друге организације и многи појединци, већ и лично кандидат за председника Републике господин Томислав НИКОЛИЋ, садашњи Председник, и господин Александар ВУЧИЋ, садашњи први потпредседник Владе и министар народне одбране,

-    да сте потпуно погазили своја обећања народу на основу којих сте изабрани, чиме сасвим обезврешујете сваког држављанина Србије и народ у целини, уништавате нам људско достојанство, људска права и слободу,

-    да   непрекидно делујете противно Уставу Републике Србије и Резолуцији УН 1244,

-    да сте усвојили противуставну Резолуцију Народне скупштине Републике Србије о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији, чију противуставност је и јавно потврдио лично председник Републике господин Томислав НИКОЛИЋ,

-    да се од тада више не позивате, те ни поштујете, Устав Р. Србије, Резолуцију УН 1244 и саму Повељу УН,

-    да сте тиме ставили Устав ван снаге и тиме сте продубили своју нелегитимност,

-    да спроводите своју самовољу уместо да се повинујете Уставу (члан 3 Устава),

-    да сте извршили државни удар,

-    да сте ту противуставну Резолуцију донели да би сте маскирали да сте извршили државни удар и да бисте њу, председниче Републике и чланови Владе, користили за усвајање противуставног Првог споразума о принципима који регулишу нормализацију односа, постигнут у дијалогу о Косову и Метохији у Бриселу,

-    да сте усвојили противуставан Први споразум о принципима који регулишу нормализацију односа, постигнут у дијалогу о Косову и Метохији у Бриселу,

-    да сте њоме још дубље и јаче потврдили своју нелегитимност,

-    да сте вршили незапамћен притисак на држављане Републике Србије с Косова и Метохије да учествују на изборима које не организује Република Србија већ окупаторска власт успостављена терором и злочинима над Србским народом и многим другим држављанима Србије који нису прихватали сарадњу с терористичком организацијом УЧК,

-    да делујете супротно трајним интересима Републике Србије, вековним опредељењима Србског народа, јединству, суверенитету и територијалној целовитости Републике Србије, и то упркос вишеструким јавним молбама, указивањима, добронамерним упозорењима да то не чините,

-    да тиме наносите далекосежне суштинске штете Републици Србији, Србском народу и његовим пријатељима,

-    да приморавате народ да реагује тихо, на дубоку несрећу и срамоту коју му наносите, многобројним чедоморствима, малобројним рађањем деце и масовним одласком младих из Србије.

Сваки држављанин Републике Србије је обавезан да поштује Устав и закон, те да одбије да поштује противуставне одредбе, документа и одлуке државних органа као неважећа и ништавна, а поготову када их доносе они који су изгубили легитимност да обављају државне функције.

Ваша разрешења и општи, поштени, равноправни избори су једино мирнодопско, уставно исправно, те и најбоље, решење настале ситуације.

Ви сте погазили своје заклетве народу и држави, које сте гарантовали својом чашћу, да ћете поштовати Устави закон.

Народна скупштина има задатак, право и обавезу, да праведном одлуком о усвајању ових Захтева заштити права и слободе држављана Р. Србије, да заштити и саму државу Р. Србију.

Уколико не прихватите овде наведене захтеве, онда принуђујете народ:

•  да вам, пошто сте изгубили легитимност за државне функције и положаје које заузимате, одузме директно сва права и компетенције које произилазе из државних функција и положаја које вршите и на којима сте,
  • и, као извор и носилац суверенитета, као суверен, Републике Србије (Став 1 Члана 2 Устава), да преузме директно сву власт ради чега треба да организује слободне, равноправне опште изборе који ће поштено да се спроведу на целој њеној територији.

Today: SRBski is counting on you

SRBski FBReporter needs your help with “НАРОД: Народни захтеви - Оставке Николића, Владе и расписивање нових избора”. Join SRBski and 73 supporters today.