Σώστε τώρα τις θαλασσινές σπηλιές! Save Peyia sea caves

0 have signed. Let’s get to 7,500!

(English text follows)

Προς τον υπουργό Γεωργίας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή

και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Όπως λέει ο ποιητής, «Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε”.  Σε σας ήρθε αυτή η μέρα. Αφορά τη στάση σας στο θέμα των θαλασσινών σπηλιών και του Ακάμα. Όπως φάνηκε από τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος, από τα δικά σας υπουργεία θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το τι θα γίνει στην περιοχή. Εσείς θα αναμετρηθείτε με τη συνείδησή σας και τις ευθύνες σας για την προστασία του εναπομείναντος περιβάλλοντος σε αυτόν τον τόπο.

Απευθύνουμε έκκληση λοιπόν προς εσάς, μετά τις αποκαλύψεις και του γενικού ελεγκτή στην κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος για την πλημμελή επιτέλεση των καθηκόντων των διαφόρων υπηρεσιών, να δείξετε εκείνη την πολιτική βούληση που θα αποδείξει πως η Κύπρος είναι Ευρώπη, πως η Κυπριακή Δημοκρατία σέβεται το περιβάλλον και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις που υπέγραψε.

Ζητάμε από σας να βρείτε τους τρόπους να ανακαλέσετε την αναθεώρηση των ζωνών του 2008 και να επανορθώσετε την καταστροφή. Δεν είναι αργά. Είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να δοθούν σε όλους τα μηνύματα πως η διαπλοκή έχει τελειώσει, πως το πάρτι της αρπαχτής έχει τελειώσει, πως δεν θέλουμε αυτή την ανάπτυξη του εύκολου χρήματος, που θυσιάζει τον πραγματικό πλούτο του τόπου, την ομορφιά και το περιβάλλον του.

Αναμένουμε από τον νέο υπουργό Γεωργίας και Περιβάλλοντος και τον νέο υπουργό Εσωτερικών να μη σκεφθούν επιτέλους κοντόφθαλμα, αλλά σε βάθος χρόνου το κέρδος του τόπου και το συμφέρον του κάθε Κύπριου πολίτη. Αναμένουμε από τους νέους υπουργούς να αντισταθούν στις πιέσεις των επιχειρηματιών γης και ενός κατεστημένου που θεωρεί τους πολιτικούς μαριονέτες των οικονομικών ολιγαρχών.

Θεοδώρα Παυλίδου

20 Μαρτίου 2018

----------

We are calling the Minister for Agriculture and the Interior Minister to stop the destruction happening at the Sea Caves due to the erection of six luxury residences on top of the environmentally sensitive sea-cave area in Peyia, Paphos in Cyprus. Many unregulated actions have taken place to grant permission and turn this into a "legal" development. We ask for the political willingness of these ministries to step in and repair this damage.

Today: Theodora is counting on you

Theodora Pavlidou needs your help with “Υπουργοί Γεωργίας και Περιβάλλοντος και Εσωτερικών: Σώστε τώρα τις θαλασσινές σπηλιές!”. Join Theodora and 5,915 supporters today.