Να μην καταργηθεί το τμήμα γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας

0 have signed. Let’s get to 2,500!

Στα πλαίσια της δημιουργίας του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποφασίστηκε(!) η κατάργηση του αυτόνομου Τμήματος Γραφιστικής και η συγχώνευσή του με τα Τμήματα Φωτογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών ως τρεις κατευθύνσεις.
Συγκεκριμένα η γραφιστική είναι ένας τομέας που συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας αξία σε ένα μεγάλο σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών. Οι πολλές επιτυχίες των ελληνικών γραφιστικών γραφείων εκτός συνόρων αποτελούν όχι μόνο πηγή υπερηφάνειας, αλλά και απόδειξη της διαρκούς και συνεχιζόμενης προόδου του τομέα αυτού στην Ελλάδα. Στην πρόοδο αυτή έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό και η μακροχρόνια λειτουργία του τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας.

• Η αναγκαστική συρρίκνωση του προγράμματος σπουδών κατά 35% θα οδηγήσει στην πλήρη αποδυνάμωση τριών ανομοιογενών και επιτυχημένων Τμημάτων.
• Το γνωστικό αντικείμενο της Γραφιστικής είναι μοναδικό στην ελληνική δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και η ζήτηση των υποψηφίων φοιτητών είναι διπλάσια από τις προσφερόμενες θέσεις κάθε έτος.
• Η δομή και τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού προγράμματος του Τμήματος Γραφιστικής καλύπτουν την έρευνα και τις αντίστοιχες επιστήμες στο φάσμα της οπτικής επικοινωνίας.
• Περισσότεροι από 3.500 γραφίστες απόφοιτοι του Τμήματος Γραφιστικής προσφέρουν στον Οπτικό Πολιτισμό και την Οικονομία της χώρας μας.

Ζητούμε να διατηρηθεί η αυτονομία του Τμήματος Γραφιστικής ώστε να εκπληρώνει τον ρόλο του στο επαγγελματικό πεδίο της εφαρμοσμένης Οπτικής Επικοινωνίας και κατ’ επέκταση στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό.

Today: +DESIGN is counting on you

+DESIGN needs your help with “Υπουργείο Παιδείας: Να μην καταργηθεί το τμήμα γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας”. Join +DESIGN and 2,208 supporters today.