Doğrulanmış başarı

Köpek Parkı İstiyoruz

Bu kampanya 487 destekçi ile değişim yarattı!

Şişli hayvansever ilçelerden biri olarak anılır. Bizim sokaklarımızda kediler ve köpekler aç susuz kalmaz her daim sevilir ve kollanırlar. Bugün itibariyle sadece merkez mahallesinde 200'ün üzerinde köpek yaşıyor. Onlar bizim çocuklarımız ve ne yazık ki biz onları dar sokaklarda, kot altında ikamet eden komşular rahatsız olmasın diye özellikle yoldan yürüterek, hızla gelen motorsiklet/arabalardan can havliyle park edilen arabaların arasına kaçırarak yürütmek durumunda kalıyoruz. Çocuklarımızı oynatamıyor, sosyalleştiremiyoruz. Enerjilerini evde atmaları da ne yazık ki mümkün olmuyor. Facebookta oluşturduğumuz Hayvansever Şişli grubumuzda bugün itibariye 687 üyemiz var (hergün daha da çoğalıyoruz) ve biz bu ekiple kayıp köpekleri buluyor, evsiz olanlara sahip çıkıyor, dayanışma içinde elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bir köpekle hayatı paylaşmak asgari her sabah ve her akşam min. 30 dk. sokağa çıkmak demektir. Bu sebeptendir ki mahallede birbirimizi tanırız ve biliriz. Sıracevizler parkı bizim buluşma yerimiz gibidir. Kimsenin burnunu dışarı uzatmadığı karda yağmurda çamurda bile parkta bizden birilerini görebilirsiniz. Şimdi park yenileniyor. Şişli Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile görüşmüş ve 80 m'2 büyüklüğünde (yetmez ama evet) bir oyun alanı sözü almıştık. Derken bugün bir takım insanlar aralarında kampanya yaparak 500 imza toplamış. Köpek parkı istemiyorlarmış. Köpek parkını reddetmek, yavrularımızın yaşam hakkını ve köpekleriyle hayatını paylaşan bizim gibi insanları da reddetmektir. Biz bu dünyanın sevgiyle ve hep birlikte oladuğumuz sürece yaşanabilir bir yer olduğuna inanıyoruz.

Şişli Belediyesi'nden isteğimiz İstanbul'daki bazı ilçelerde çok güzel örneklerinin sergilendiği bir köpek parkı projesi yapmalarıdır. Bulunduğumuz noktada dört tarafı tel örgülerle kapatılmış zemini düzlenmiş bir boş alan bile bizim için kafidir. Size güveniyoruz ve halihazıdaki projelendirilmiş park revizyonunu değiştirmeden uygulamaya devam etmenizi istiyoruz.

Hayvan düşmanları size sesleniyoruz: Korkmayın bu dünya (bu park) hepimize yeter ! 500 imza toplamışsınız (resmi olup olmadığını bilmiyoruz) ama burası Şişli ve size meydan okuyoruz: Göreceksiniz biz kaç kişiyiz !

Bugün Hayvansever Şişli imzanı bekliyor!

Hayvansever Şişli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şişli Belediyesi: Köpek Parkı İstiyoruz». Hayvansever Şişli ve imza atan diğer 486 kişiye katıl.