Şehirler Arası Otobüs Firmaları, Namaz Molaları Versin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Selamun Aleyküm

Nüfusun büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Şehirler arası taşımacılık yapan otobüs firmalarının namaz vakitleri arasında molalar vermesini istiyoruz. Namaz Müslümanların en önemli vazifelerinden ve İslam'ın en önemli şartlarından biridir. Namaz ibadetini yerine getirmek, her Müslümanın üzerine farzdır. Şehirler arası yolculuk yaparken de namaz kılmakla mükellefiz. Ne yazık ki bazı otobüs firmaları ve bu firmaların şoförleri, bu konudaki hassasiyetimizi göz ardı etmekte ve şehirler arası yolculuk yaparken namaz için molalar vermemektedir. Bundan dolayı namazını kılmak isteyen yolcular, namazlarını kılamamaktadır. Bu konuda çok sorunlar yaşıyoruz ve mağdur ediliyoruz. Tuvalet vb. ihtiyaçlar için molalar verilirken namaz için molaların verilmemesi bizleri üzüyor. Namaz, bu tarz ihtiyaçlardan daha mühim ve önemlidir biz Müslümanlar için. Otobüs firmaları ve bu firmaların şoförleri, Müslümanların bu mühim vazifesini göz önünde bulundurarak mola saatlerini ayarlamalılar ve namaz molaları vermeliler. Yolcuların bu hassasiyetine dikkat etmeliler ve  yolcuları bu konuda mağdur etmemeliler.

Bu konuda önerilerimiz var. Mesela 5 vakit namaz olduğuna göre o kadar mola verilmeli. İhtiyaç molası verilirken namaz vakitleri göz önünde bulundurularak verilmeli. Bu şekilde namaz kılmak isteyenler namazlarını kılarlar, ihtiyaçlarını gidermek isteyenler ihtiyaçlarını giderirler. Muhakkak namaz için molalar verilmeli.

Özetle: Bakanlığımızdan ve bakanımızdan ve diğer yetkili kişilerden şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan firmaların namaz molaları vermelerine dair düzenlemeler, önlemler getirmelerini istiyoruz. Namaz molaları verilsin ve Müslümanların bu konudaki mağduriyetine son verilsin. Şehirler arası taşımacılık yapan firmaların namaz molaları vermesini ve bu konuda Müslümanları mağdur etmemelerini istiyoruz.

Bugün Ayşe imzanı bekliyor!

Ayşe Altun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Şehirler Arası Otobüs Firmaları, Namaz Molaları Versin!». Ayşe ve imza atan diğer 313 kişiye katıl.