Kampanya Kapatıldı

Üniversiteye giriş sınavlarında Coğrafya dersi soru sayısı düşürülmesin!

Bu kampanya 1.845 destekçiye ulaştı

19 Ekim 2017 Perşembe günü, Yüksek Öğretim Kurulu'nun yayınlamış olduğu, 'Yükseköğretim Kurumları Sınav Sistemi İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevapları ' adlı metinde, sınav sistemi ile ilgili değişikliklere değinilmiştir. Söz konusu bu açıklamada, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 oturumundaki 40 sorudan 6 tanesinin Coğrafya dersine ayrılmasını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Zaten Temel Yeterlilik Testinde de yer almayan coğrafya bilimi için bu durum kabul edilebilir değildir. Aşağıda sırasıyla açıkladığımız gerekçeler nedeniyle;

1. Dört yıllık Ortaöğretim süresince görülen coğrafya ders ve içeriklerinin, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 oturumundaki altı soruda ölçülmesinin sağlıklı sonuçlar vermeyeceği,

2. Son yıllardaki atamalarda zaten az kadro verilen Coğrafya öğretmenlerinin büyük bir kısmının özel sektörün çeşitli alanlarında (Temel Lise, Etüt Merkezi, Kurs Merkezi vb.) çalıştığı düşülürse, alınan bu karar neticesinde çoğu coğrafya eğitimcilerinin geçim sıkıntısına düşeceği ve bu durumun toplumda sosyolojik, psikolojik problemlere neden olacağı daha önce de benzer vakalar görüldüğü üzere son gelişmeleri bu çerçevede endişeyle takip ettiğimizi bildirir, coğrafyanın bir ülkenin istikbali ve istiklali adına önemli bir ders olduğunun bir kez daha altını çizer, her vatan evladının coğrafyasını ve tarihini bilmesinin bir zorunluluk olduğuna inanırız. Lakin getirilen yeni sistemle milli bilincinde kaybolacağı endişesini taşımaktayız. Bu anlamda alınan kararın gözden geçirilmesini, sosyal bilimler alanındaki derslere gereken önemin verilmesini ve soru dağılımlarının başta Temel Yeterlilik Testi olmak üzere ilgili oturumlarda eşit dağılımını temenni ederiz.

Ali İlksen Demirözer

Mehmet Güleç

Bugün Ali İlksen imzanı bekliyor!

Ali İlksen DEMİRÖZER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÖSYM: Üniversiteye giriş sınavlarında Coğrafya dersi soru sayısı düşürülmesin!». Ali İlksen ve imza atan diğer 1.844 kişiye katıl.