yaz staj ücreti verilmesini istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yaz tatilinde üniversitemizin isteği üzerine 20 gün boyunca birçok üniversitenin ebelik öğrencileri olarak sabah 08:00 akşam 16:00 olmak üzere günde 8 saat,haftada 40,bize tanınan süre zarfında ise 160 saat staj yapıyoruz üstelik staj ücreti ve öğlen yemeği hizmetinden bile yararlanamadan.Staj boyunca günlük olarak yemeklere verdiğimiz ücret 20 gün sonunda ortalama 200-300 TL oluyorken cebimize giren bir ücret yok.Tüm bunlardan da geçtik bütün senenin yorgunluğunu atmak,ailemizle zaman geçirmek isterken hiçbirini yapamıyoruz. Hastanenin hiçbir şeyinden yararlanamazken sadece kendi mesleğimize ait çalışmaları değil diğer mesleklere has çalışmaları da yapıyoruz. Yeri geliyor hastane personeli,yeri geliyor refakatçi,bazen hasta bakıcı,bazen tıbbi sekreter ve hatta laborant oluyorken çoğu zaman ne yazık ki ebe olamıyoruz. Lise stajyerleri ile birlikte toplam 10 kişilik bir grupta bütün 'öğrenci arkadaşlar' kelimesine koşturan bizlerken hastane yemeğinden ve staj ücretinden yararlananların onlar olduğu bizi üzen bir gerçek. Biz kimseden fazladan bir şey istemiyoruz bileğimizin hakkı olanı istiyoruz. SAYGILARIMIZLA ..

Bugün Yasemin imzanı bekliyor!

Yasemin Yücel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «öğrenciler: hakkımız olan yaz staj ücretinin verilmesini». Yasemin ve imza atan diğer 54 kişiye katıl.