İç mimarlara imza yetkisi verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

1. İlk ve en önemlisi içmimari projelerin içmimar tarafından imzalanarak mühürlenmesi. Böyle bir uygulama yoktur ve önemsiz sayılmaktadır.
2. Yetki olmadığı için herkesin bu mesleği yapabilmesi.
3. Görselleştirme programı kullanan herkesin bu işi yapabileceğini sanması ve ucuz fiyatlara niteliksiz işlerle piyasa fiyatlarını düşürmesi.
4. MEB onaylı kurslardan 8 ayda sertifika alıp 4 yıllık eğitimi hiçe sayarak içmimar olduğunu düşünen insanların ortaya çıkması.
5. Yetki olmadığı için öğrenci çalıştıran ofislerin bulunması. Sigortasız ve düşük ücretli öğrenci çalıştıran müteahhitler, mobilyacılar vb. yerlerin faliyet göstermesi.
6. Öğrenci olarak proje çizerek öğrencilikte tatlı gelebilecek para kazanan arkadaşların piyasayı düşürmesi ve profesyonel yaşama girince bu parayla yaşanılmayacağını öğrenmeleri.
7. Yapı ruhsatı aşamasında mimari, statik, elektrik, mekanik ve peyzaj mimari projelerinin yanı sıra içmimari projelerinin de aranması. Mühendis, mimar vb. meslekler arasında değer verilen bir hale gelmek ayrıca her yeni binanın içmimara kazanç sağlaması.
8. Yapı Denetim kuruluşlarında mimar ve inşaat mühendisi gibi yer alabilmek.
9. Şantiye şefi olarak bulunabilmek. Şu an yaptığımız şantiye şefliğinin resmi karşılığı yok. Bir inşaatın başlayabilmesi için resmi bir şantiye şefi olmalıdır. Mimar veya mühendis şantiyede bulunmadan şantiyenin şefliğine imza atarak para kazanabiliyor. Ör; 100 metrekarelik bir şantiye için (+,-) 1500 TL sadece bir imza ile kazanabiliyorlar.
10. Resmi değerimizin olmaması Ör; eczane açacaksanız buraya ait rölöveyi ve yerleşim planını mimara çizdirip onaylatmanız gerekmektedir. Bunu içmimar yapamamaktadır. 100 metrekarelik alanın mimar onayı (+,-) 300 TL dir. Bu ücreti içmimar kazanamamaktadır.
11. Devlet ihalelerine katılabilen meslekler içinde bulunmak. Şu an içmimarlar katılamamaktadır.
12. KPSS ile devlet dairelerinde çalışabilmek. Mevcut sistemde içmimar alımı yok. KPSS’ yi kazanan bir mimar veya mühendis 3000 TL maaş kazanmaktadır ve içmimarlar bu listede yoktur.

BU HAKLARI ELDE EDEBİLMEK IÇİN IMZALA!

Bugün Ebrar imzanı bekliyor!

Ebrar Dere bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve şehircilik bakanlığı : İç mimarlara imza yetkisi verilsin». Ebrar ve imza atan diğer 36 kişiye katıl.