Petition update

süheyla taşçıer
istanbul, Turkey

Mar 19, 2021 —

Bizim bu işle ciddi olarak ilgilenecek hıfzıssıhha tarzı bir enstitüye ihtiyacımız olduğu aşikardır.

Kapatılan bu kurumun ivedilikle faaliyete geçirilmesi ve asri teçhizatlarla donatılması elzemdir.
Ayrıca halk sağlığı hizmeti dışında biyolojik savaş içinde savunma amaçlı stratejik değeri olan bir kurumumuz olması da yaşadığımız olaylar sonucunda mutlak gereklidir.

HIfzısısha acil olarak açılmalıdır.

Dünyada bir yılı geçkin bir zaman içinde corona virüsün yarattığı pandemi son hız devam ediyor.
Corona virüs gerçekten büyük bir RNA virüsü olup virüsün çoğalması=replikasyonu sırasında üzerindeki gen dizilişindeki aminoasit lerin hatalı dizilimi mutasyonu hızlandırmaktadır. Yani ne kadar uzun bir zincir ise yeni hatalı üretim olma olasılığı çok fazladır.Bugün birçok ülkede aşı çalışmaları mevcut olup bir kısmı kullanıma geçmiştir. Ancak Astra Zeneka ve Biontec aşılarının oluşturduğu antikorların mutasyonlu Afrika ve Güney Amerika tiplerinde virüs antikorlarını nötralize etmesi=ortadan kaldırması yaklaşık 5 ila 50 kez daha az olarak gerçekleşmekte olduğu rapor edildi.Bu da mevcut aşı ve çalışmalarının boşa gitmesi demek oluyor. Bir aşının etkinliği için 50 % ve üstünde koruyucu olması ve de güvenilir olup yan etkisinin en az olması gerekli.
Bizde faz 2 çalışmalarına bazı üniversite laboratuvarlarında daha yeni geçiş yapıldı. Yani çalışmalar halen mevcut mutasyonsuz virüs üzerinden yürüyor.

Böylesine komplike bir virüs için nerede ise arkadan nal toplayarak gelen bir araştırma geliştirme çalışmalarımız var.

Teknik elemanların donanımı iyi ama bu şekilde küçük hastane labaratuvarlarında daha hızlı ve profesyonelce ilerlemek mümkün değildir

Bizim bu işle ciddi olarak ilgilenecek hıfsısıhha tarzı bir enstitüye ihtiyacımız olduğu aşikardır.

Prof.Dr Ufuk Tütün

Keep fighting for people power!

I'll power Change with $5 monthlyPayment method

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.