Petition geschlossen.

Peticija za ukidanje emisije FARMA za prostor Bosne i Hercegovine

Diese Petition hat 5.435 Unterschriften erreicht

Poštovani,

Nakon nemilih, provokativnih i odvratnih izjava koje su nedavno izrečene u reality show-u "Farma", vrijeme je da kao društvo zaštitimo sebe i svoju djecu od štetnih i zaglupljujućih sadržaja koji se prikazuju za vrijeme najveće gledanosti na televiziji.

Ova peticija nije pokrenuta samo zbog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi koje se desilo, već i zbog vrijeđanja svake vrste koje se dešava u ovoj emisiji. Različite psovke, seksistički stavovi, i komunikacija na najnižem nivou moralnosti ne smiju biti sastavni dio bilo koje emisije koju bi naša djeca mogla gledati. Ovakav sadržaj koji je primamljiv jer odvraća pažnju sa stvarnih problema, utječe negativno na gledaoce i građane iz naše države bez obzira na nacionalnost tako što budi najniže strasti, podstiče ružan govor i podiže međunacionalne tenzije ili mržnju.

Vrijeme je da se konačno "sredi" medijski prostor u BiH, da se odredi prikladno vrijeme za različite emisije u zavisnosti od sadržaja erotike, nasilja i sličnih štetnih sugestija.

Pomozite da se izborimo za privremeno ukidanje ove emisije ili pomijeranje termina emisije u rane jutarnje sate od 01:00 sati do 05:00 sati.

Hvala

Heute: Demokratski omladinski pokret verlässt sich auf Sie

Demokratski omladinski pokret benötigt Ihre Hilfe zur Petition „RAK BIH: Peticija za ukidanje emisije FARMA za prostor Bosne i Hercegovine”. Jetzt machen Sie Demokratski omladinski pokret und 5.434 Unterstützer*innen mit.